Balears 13/06/2017

El PIB de les Balears creix un 4,1% el primer trimestre

Armengol anuncia la dada al Parlament quan Podem li qüestionava l’esgotament dels recursos de les Illes

Jaume Vinyas
2 min
La presidenta, Frnacina Armengol, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaLes Illes Balears continuen sent la comunitat de l'Estat que més creix. El PIB de l'Arxipèlag ha crescut un 4,1% durant el primer trimestre d'enguany, segons ha anunciat Francina Armengol durant la sessió de control al Parlament. La presidenta responia una pregunta de la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, qui li demanava sobre les mesures que pensa posar en marxa el Govern "per fer front a l'esgotament de recursos a les Balears en el quart estiu consecutiu de rècord turístic", uns rècords, tanmateix, ha dit, que tampoc no han millorat gaire la situació contractual de molts treballadors de les Illes.

"Els responsables polítics tenim l'obligació de donar solució als problemes des de la realitat, no des del dramatisme, del qual vivim", ha respost Armengol, qui ha plantejat que "tenim un model econòmic basat en el sector serveis i en el sector turístic; això té uns avantatges i uns desavantatges". I ha afegit que un dels avantatges és que "aquest trimestre hem crescut un 4,1% i això ha possibilitat una creació d'ocupació molt més alta que a la resta de l'Estat".

Armengol ha tret pit de "l'allargament de la temporada turística i una major estabilitat dels contractes dels treballadors, amb la qual cosa reforçam la cohesió social". "Evidentment, hi ha desavantatges, que és on vostè sempre posa el punt", ha afegit. "I en aquests desavantatges també hi feim política", ha dit, tot citant l'estratègia del turisme sostenible i la diversificació econòmica. "El canvi no es fa d'un dia per l'altre. Necessitarem un parell de legislatures junts per treballar en aquesta línia. Pel que fa als recursos, ha defensat que "hem fet una política d'aigua completament diferent", l'aposta per les energies renovables i la gestió dels residus.

Camargo li ha retret que "vostè continua defensant el creixement quan jo li planteig que aquestes illes tenim límits". "Nosaltres no acusam aquest Govern de la massificació turística, però creim que l'ha de combatre", ha precisat. Armengol li ha repetit la dada de creixement del PIB.

stats