Balears 14/09/2016

El Pi reclama la recuperació dels drets per als interins docents

El grup parlamentari presenta una Proposició No de Llei demanant la llista única i que "es respecti la preferència i la vocació" de cada candidat

Martí Gelabert
2 min
Els diputats Jaume Font i Maria Antònia Sureda, aquest dimecres en roda de premsa

Palma"No es tenen en compte els interins. Han minvat els seus drets". D'aquesta manera, El Pi ha criticat les polítiques del Govern amb relació als docents interins. El grup parlamentari ha presentat una Proposició No de Llei, amb la qual reclama unificar-ne la llista, que se'n tingui en compte de nou l'antiguitat i també els mèrits, sense necessitat d'haver fet 30 dies de feina a l'escola pública.

En concret, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha explicat que abans de la legislatura de José Ramón Bauzá ja existia aquesta llista única i que el Govern popular la diversificà en el diversos nivells educatius, fet que no "respecta la preferència i la vocació de cada interí". En aquest sentit, s'ha apuntat que els docents es veuen "obligats" a triar la plaça assignada, per exemple, a ESO, quan la seva preferència és fer classes a Batxillerat. Aquesta obligació es deu al fet que, si no, els docents perden el lloc en les llistes si després es queden sense plaça, de manera que en surten beneficiats si accepten la primera assignació.

Tot el que has de saber sobre les llistes d'interinsFont també ha criticat que el fet que hi hagi "gairebé un 40% d'interins" al cos docent és "un dels fracassos més grans", ja que els polítics no s'han vist capaços "de treure les places suficients". A més, ha advertit que tot plegat afecta els mateixos docents i la qualitat de la docència.

D'altra banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha reiterat la necessitat d'"abaixar la taxa d'interins". També ha assegurat, en una roda de premsa posterior, que l'estudi de la PNL "haurà de passar per la Mesa Sectorial", és a dir, negociada amb els sindicats. March no ha volgut incidir més en el tema, ja que ha apuntat que, tot i ser "benvinguda" la proposta si "si va en millora de l'educació", l'haurà de revisar perquè la seva Conselleria encara no n'ha rebut cap informació.

stats