POLÍTICA
Balears 27/03/2017

"El Pi es casarà amb qui defensi els interessos de les Illes Balears"

Jaume Font: "Si Armengol o Company no tenen influència a Madrid, estam perduts"

Ara Balears / Efe
2 min

PalmaEl portaveu d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha deixat clar aquest dilluns que el seu partit no depèn de Madrid i que en les pròximes eleccions autonòmiques "es casarà" –pactarà– amb qui defensi els interessos de les Illes Balears, sigui "el PP, el PSIB o MÉS".

Font ha dit que no té edat per especular i que la seva formació actuarà i pactarà amb el mateix esperit que Coalició Canària (CC), que té com a únic objectiu defensar els interessos dels seus ciutadans i, per això, arriben a acords i pactes de govern amb el partit que els garanteixi.

"Si la senyora Armengol o el senyor Company no tenen influència a Madrid, estam perduts, hem de ser realistes", ha assenyalat Font respecte a la necessitat que el Govern balear tingui capacitat de pressionar el govern central per millorar el finançament de les Illes Balears, establir una tarifa aèria entre illes o aprovar el nou Règim Especial de Balears (REB).

El Pi és un "partit de centre moderat autonomista que té molt clares les 4 o 5 reivindicacions" que necessiten les Illes, ha manifestat Font, que ha recordat els acords que El Pi té amb populars, socialistes o MÉS en diferents ajuntaments.

El líder d'El Pi ha felicitat el nou líder del PP, Biel Company, i s'ha mostrat partidari d'observar quina és la línia política que assumeix el partit a partir d'ara perquè al congrés autonòmic dels populars d'aquest cap de setmana hi havia "molta gent que va aprovar el TIL", ha advertit.

Ara com ara, després de gairebé dos anys de legislatura, "no han canviat gaires coses" en el principal partit de l'oposició al Parlament respecte al govern de José Ramón Bauzá. "Veurem si la nova direcció ho canvia", ha postil·lat.

També ha volgut deixar clar que "El Pi no té res a veure amb el PP: és comparar el dia i la nit"; en primer lloc perquè el partit de Font "no depèn de Madrid".

"Estam tranquils: tenim clar el nostre projecte", hi ha afegit el portaveu i president d'El Pi.

stats