Balears 19/04/2017

El Pi demana que la consulta sobre la ronda nord a Inca sigui vinculant per al Consell

El PP i Ciutadans els donen suport i els partits del Pacte s'hi oposen

Carmen Buades
2 min
El ple del Consell, reunit aquest dimecres

PalmaEl grup polític d'El Pi al Consell de Mallorca ha demanat al ple d'aquest dimecres que la consulta popular que farà l'Ajuntament d'Inca sobre la ronda nord sigui vinculant. "El debat ja no és ronda sí o ronda no. Tothom vol una ronda, però no hi ha consens sobre el model", ha assegurat el conseller de la formació Antoni Amengual, qui considera que el procés participatiu és la millor manera per desencallar la situació i posar en marxa el projecte tan aviat com sigui possible.

La proposta no ha estat aprovada perquè ha tingut els vots en contra de MÉS per Mallorca, el PSIB i Podem, que creuen que seria "un acte de fe" assumir el compromís que la consulta sigui vinculant sense saber encara quina serà la pregunta que es farà. A més, els partits del Pacte consideren que no només s'ha de tenir en compte l'opinió dels ciutadans d'Inca, sinó també la dels residents de la resta de municipis que es veuran afectats per l'obra.

Més enllà del debat sobre si hauria d'assumir el resultat o no de la consulta, la discussió ha girat al voltant del projecte en si: el Consell va presentar-ne un que substituïa la proposta redactada durant la legislatura passada i que reduïa l'impacte ambiental, però que deixava sense resoldre un tram de la carretera per dificultats tècniques.

La consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que els principals inconvenients són a les vies del tren, on seria impossible soterrar la carretera perquè la deixaria a 10 m per davall del nivell freàtic i podria provocar inundacions. Una opció seria fer un pont, però "el Consell ho ha descartat des del minut 0" perquè implicaria que fos "més alt que el de Son Espases". Per aquest motiu, s'ha decidit executar el tram que no genera inconvenients i, mentrestant, iniciar un procés d'estudi sobre les alternatives per posar en marxa la resta de la ronda.

stats