Balears 10/05/2017

Els pescadors de Maó es mostren esperançats per l'increment de captures

El retorn de la gamba vermella també és un fet després d'uns anys difícils per satisfer la demanda de restaurants i particulars

Iván Martín
1 min
La gamba menorquina ha tornat després d'uns anys de descens en les captures.

MaóEls sectors econòmics de Menorca registren un moderat augment de vendes en comparació amb el mateix període que l'any passat. Un dels més representatius és la pesca. A diferència dels darrers anys, els pescadors de l'illa admeten que han pujat les captures, especialment les de la gamba vermella. El patró major de la Confraria de Pescadors de Maó, Pito Quintana, explica que "a la fi ha tornat la gamba. Després d'uns anys complicats a causa d'un vessament d'oli per part d'una empresa (ACS) a la zona de Castelló, sembla que aquest ha estat el factor que va impedir que el cicle de la gamba es desenvolupàs a Menorca".

Els pescadors "estam molt satisfets perquè hi ha més peix que mai i les captures permetran obtenir més beneficis", assegura Quintana. Pel que fa a la demanda, el patró major de la Confraria de Maó és conscient que "durant els mesos d'estiu no tenim problema pel col·locar tot el material. Totes les varietats de peix i mol·luscs es vendran bé, igual que la gamba". Cal remarcar que la llagosta és més pròpia de les confraries de Fornells i Ciutadella.

D'altra banda, Pito Quintana ha valorat "positivament" la grua motoritzada que Autoritat Portuària de Balears ha proporcionat al port de Maó. En aquest sentit, Quintana recorda que "era una demanda històrica de tot el sector i una inversió d'un elevat cost econòmic però necessària per traslladar embarcacions de fins a 150 tones". L'ens públic ha destinat 400.000 euros a aquest servei.

stats