Publicitat
Publicitat

36.000 persones viuen sota el llindar de la pobresa a Eivissa

La vicepresidenta del Consell d’Eivissa ha donat a conèixer aquesta dada el dia que la Conselleria de Territori feia públic el nombre de famílies que han rebut ajuts al lloguer de l’Ibavi

Un total de 36.000 persones a Eivissa viuen sota el llindar de pobresa, segons la vicepresidenta primera del Consell, Viviana de Sans. És una xifra que ha fet conèixer per “matisar” les dades sobre l’Ibavi que ha fet públiques aquest dijous el conseller de Territori, Marc Pons, segons les quals un total de 107 famílies han rebut ajudes al lloguer per part de l’Institut d’Habitatge de les Balears. Segons el conseller, “només 23 famílies n’han quedat fora”, malgrat que ha reconegut que “un nombre important no ha presentat sol·licitud perquè no complia un dels principis de la convocatòria: el preu de lloguer no pot superar els 600 €.

Durant la seva visita a Eivissa, Pons ha explicat la nova llei balear d’habitatge a diferents col·lectius, que podran presentar-hi al·legacions a partir de dilluns, dia que previsiblement es publicarà l’avantprojecte al BOIB. Pons mateix ha deixat evidència de les “dificultats” que tindrà aquesta llei per pal·liar els preus abusius dels lloguers a Eivissa. Un d’ells és, per exemple, el fet de “no tenir cap estudi que constati” si hi ha pisos que compleixen les condicions que imposarà la nova llei perquè l’Ibavi se’n faci càrrec i els posi a disposició del lloguer social. Malgrat això, ha volgut deixar clar que tot i que des de les entitats bancàries s’asseguri que “a totes les Balears no tenen cap pis disponible”, continuen executant-se desnonaments.

A més, Pons ha volgut destacar que amb la nova llei els habitatges de protecció oficial deixaran de formar part del mercat lliure als 30 anys i ho seran “eternament”. Diu que ho fan motivats per un fet que passa “a Eivissa i a Palma”: “habitatges que es van construir als anys 80” surten ara “del circuit social” i es venen a preus molt més alts dels que es van atorgar. Es fa també en el marc de la intenció de l’Ajuntament de Vila de construir noves edificacions de protecció oficial a la ciutat.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF