Les persones amb grau de dependència I podran dur a terme sessions de promoció de l’autonomia personal de manera gratuïta

El nombre màxim d’usuaris per grup serà de 15 persones

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació i l’àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma han signat un conveni que permetrà que les persones amb grau I de dependència reconegut per la CAIB i residents a Palma disposin de diferents tipus de serveis de promoció de l’autonomia personal de manera gratuïta. Així, l’acord entre ambdues institucions estipula que la Conselleria aportarà entre el 2017 i el 2018 un import màxim de 20.601 euros, que permetran que l’Ajuntament de Palma posi a disposició dels beneficiaris d’aquest servei un total de 960 sessions de promoció de l’autonomia personal.

Per la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, es tracta d’un acord important, ja que "permetrà potenciar els centres municipals d’autonomia personal".

El conveni estipula que els treballadors o treballadores socials determinaran les hores per a aquesta prestació que corresponen a cada beneficiari. Així, s’estipula que el servei donarà cobertura amb un mínim de 12 hores mensuals d’atenció o el seu equivalent en sessions per a tots els serveis. El nombre màxim d’usuaris per grup serà de 15 persones.


L'acord pacta aquests tres tipus de serveis:

  • Serveis d’estimulació cognitiva (tractament per mantenir i/o millorar el funcionament d’alguna de les capacitats cognitives com raonament, memòria, atenció, concentració, llenguatge i similars)
  • Servei de promoció, manteniment i recuperació de l’autonomia funcional (intervencions orientades a mantenir/millorar la capacitat per realitzar activitats de la vida diària)
  • Servei d’habilitats socials i relacionals (actuacions encaminades a prestar suports per millorar les possibilitats de mantenir-se en l’entorn familiar i social).

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF