Balears 01/01/2018

5.247 persones es beneficien de la Renda Social Bàsica

En el segon any de la seva posada en marxa, l’ajuda arriba a 1.154 famílies i 4.093 persones soles

Sabrina Vidal
1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, abans de l'aprovació d'una llei cabdal per al seu departament.

Palma5.247 persones són titulars de la Renda Social Garantida o, el que és el mateix, han pogut accedir a un ingrés mínim. Darrere aquestes xifres hi ha 4.093 persones soles i 1.154 famílies de les Balears que, amb un còmput més global en què s’inclouen tots els membres de la família, fan que la renda social hagi arribat a 8.628 beneficiaris.

El Govern balear va aprovar la Llei de la Renda Social Garantida el mes de maig de 2016 amb la intenció “no de retirar-los de la pobresa, sinó de donar una alternativa de subsistència a la gent que no té cap ingrés”, explica la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago. En els inicis, la renda només englobava famílies amb fills, però a poc a poc s’ha anat assumint tot l’espectre de persones que ho necessiten.

L’any 2017, amb 10 milions de pressupost, s’hi incorporaren les persones soles, que suposaren el gruix de la demanda. Enguany, amb una partida incrementada de fins a 16 milions i mig d’euros, també podran demanar l’ajuda els majors de 45 anys “que encara no han arribat a l’edat de jubilació o que són aturats de llarga durada sense ingressos”.

D’altra banda, la Conselleria preveu que el 2019 s'hi pugui incloure també la franja d’edat d’entre els 25 i els 45 anys, “tot i que la majoria de gent sense ingressos probablement ja hi haurà tingut accés seguint un altre barem”.

Una dada significativa és que el 60% dels titulars de la renda social són dones i el 40%, homes. Una altra dada curiosa és que, des que el Parlament va aprovar la llei, s’han denegat 2.400 sol·licituds.

stats