Publicitat
Publicitat

Balears, 27 persones acusades per delictes de corrupció

Les nostres illes són la segona comunitat autònoma amb més procediments oberts per aquesta tipologia delictiva

Les Balears són la segona comunitat autònoma amb més acusats de delictes de corrupció, amb un total de 27 persones entre l'abril i el juliol d'enguany, segons dades del Consell General del Poder Judicial publicades aquest dimarts. Així mateix, durant el mateix període s'han obert 5 procediments judicials per la mateixa tipologia delictiva.

Per davant de les nostres illes es troba Andalusia, amb 60 persones acusades per corrupció i amb 11 procediments judicials oberts. Per darrere de les Balears trobam Astúries, amb 7 persones acusades i 3 causes judicials en marxa. Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb més persones incriminades per aquests delictes, amb 6 persones i 3 casos oberts.

Espanya: 118 persones acusades i 78 d'empresonades

Els jutges han processat per delictes de corrupció un total de 118 persones a tot l'Estat durant el segon trimestre del 2017, mentre que van ser dictades 43 sentències, 30 de les quals (aproximadament un 70%) han estat totalment o parcialment condemnatòries. A més, durant el tercer trimestre van adquirir fermesa altres sentències que van suposar la condemna de 60 persones, la majoria per delictes de malversació i prevaricació.

D'altra banda, 78 persones es troben actualment a la presó –ja sigui com a condemnats o arran de l'aplicació d'una mesura cautelar–, segons les dades de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries. Així mateix, 48 d'aquests casos es troben sota el règim penitenciari per delictes de malversació i 21 per suborn. Les 12 persones restants són en presó preventiva.

Segons l'informe del Consell General del Poder Judicial, la "corrupció pública" –aquella comesa per funcionaris públics, governants i polítics– és la que més "preocupa" la ciutadania, especialment pel que fa als doblers públics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF