TRIBUNALS
Balears 10/10/2016

El TSJIB ratifica la retirada d'un plus a quatre metges interins

El gerent de l'hospital de Son Llàtzer va retirar el complement personal transitori a uns doctors que estaven contractats de manera temporal

X.adrover
1 min
El

PalmaUna sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha ratificat una resolució del Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma per la qual es declara conforme a dret la decisió del gerent de Son Llàtzer, de 12 de febrer de 2015, de retirar el complement personal transitori a quatre metges d'aquest centre hospitalari.

La sentència assenyala que aquests quatre doctors varen cobrar l'esmentat plus des de l'abril de 2011 fins al novembre de 2014 per "un error material de l'Administració". La posada en funcionament d'un servei de gestió de nòmina centralitzada va permetre l'IB-Salut descobrir la suposada errada. El gerent de Son Llàtzer els va reclamar la devolució de les quantitats cobrades en concepte d'aquest complement. Això no obstant, el jutjat va admetre parcialment el recurs dels metges i va deixar sense cap efecte l'ordre de tornar els doblers.

El Tribunal Superior entén que l'acord al qual va arribar la Mesa Sectorial de Sanitat el novembre de 2010, pel qual s'incorporava la recuperació de la possible baixada de retribucions mitjançant el complement personal transitori, excloïa el personal funcionari interí i el personal laboral temporal.

"El personal laboral temporal no tenia permès exercir l'opció d'integració en la condició de personal estatutari fix. Els llocs de feina que ocupava aquest personal laboral temporal, si és que no era necessari mantenir-los, s'amortitzaven; i si era precís conservar-los, se'n preveia la transformació en places de règim estatutari", apunta la sentència, que recorda que, quan es varen extingir els contractes d'aquests metges, varen passar a ser personal estatutari temporal.

stats