Balears 17/11/2017

El personal de cuina de Can Misses nega haver servit aliments caducats

Denuncien insults per part de treballadors de l’IB-Salut

Armando Tur
2 min
Els representants sindicals dels treballadors de la cuina de Can Misses varen llegir una carta davant els mitjans per explicar que se senten “indefensos” davant la situació.

EivissaEl personal de cuina de Can Misses s’ha cansat de ser la diana de tothom. Des que l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera va informar que la concessionària havia servit menjar caducat a pacients de l’hospital, els treballadors asseguren rebre insults de pacients, de familiars d’ingressats i, fins i tot, de “personal de l’hospital”, tal com varen denunciar els delegats sindicals Òscar Ramon i Luís Rodríguez. “Al final, qui dona la cara a planta som nosaltres, no és ni una empresa ni ningú altre, som els treballadors”, digué Ramon.

“Indefensos”

En una carta llegida davant els mitjans, els treballadors del servei asseguren sentir-se “indefensos” davant les afirmacions reproduïdes per la premsa les darreres setmanes i diuen que “diàriament centren el seu treball a vetlar per la qualitat i la salubritat dels aliments en cadascun dels processos que es duen a terme a la cuina”. En aquest sentit, els treballadors diuen que no s’han servit aliments caducats als pacients i que el procés de tractament del menjar “ha estat sota control en tot moment”.

Segons l’explicació dels sindicats, la confusió s’ha donat en el moment en què s’han trobat safates de menjar preparat a les cambres de congelació on figurava una data límit de consum que havia estat superada. “El mètode de congelació serveix per estirar la vida útil d’un aliment ja cuinat, pasteuritzat i posteriorment refrigerat, sempre dintre de les dates límit i conservant-lo com a màxim 3 mesos, per garantir-ne les propietat organolèptiques i sanitàries”, varen explicar els delegats, que asseguren que “de seguida que es detecta qualsevol error en el procés, l’aliment es retira immediatament”, cosa que han hagut de fer en diverses ocasions.

Tres empreses a la cuina

Recordem que en la darrera sessió del Parlament la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, va afirmar, a pregunta del diputat del PP Vicent Serra, que era molt important saber si la congelació d’aquesta safata s’havia fet “abans o després” que es detectàs la data de caducitat, cosa que segons els treballadors de la cuina va passar abans, “segons el que regeix els protocols”. A més, Rodríguez va dir que tenia coneixement que les anàlisi fetes al menjar havien sortit correctes.

Els sindicats apuntaren que la confusió ha pogut estar motivada per les obres que es fan a la cuina i que han obligat a desplaçar tot el servei a la primera planta del nou edifici, a la cafeteria. Des que entrà en funcionament la concessionària actual de l’hospital, ja han passat pel servei de cuina tres empreses. Des de l’IB-Salut diuen que l’expedient obert és precisament “per aclarir el que ha succeït” i, un cop es tanqui, ja se’n trauran “conclusions”.

stats