Balears 31/10/2016

Pere Joan Pons i Sofia Hernanz, expedientats pel PSOE

Els parlamentaris reben una carta en què se'ls dóna una setmana per presentar al·legacions

D. Sánchez Ugart / Ara Balears
1 min
Pere Joan Pons i Sofia Hernanz, expedientats per la gestora del PSOE.

Madrid / PalmaLa gestora del PSOE ha enviat una carta als diputats que van votar no a la investidura de Mariano Rajoy dissabte, entre els quals hi ha els diputats per les Balears Pere Joan Pons i Sofia Hernanz, en què se'ls obre expedient per saltar-se la disciplina de vot, han confirmat fonts socialistes a l'ARA.

Els diputats socialistes de les Balears compleixen la seva paraula: "No, Rajoy"

A la missiva, signada pel responsable de disciplina del grup parlamentari socialista, Carlos Sahuquillo, se'ls dóna una setmana de marge per presentar al·legacions. Tot i que fonts de la gestora havien parlat d'aplicar sancions diferents al PSC que a la resta de diputats, i també de deixar al marge de les sancions les dues diputades independents que van saltar-se la disciplina de vot, de moment el procediment ha començat igual per a tots els díscols.

El partit explica que el procediment és el que se segueix "habitualment" quan hi ha un diputat que vota "diferent", i deixen clar que la sanció serà econòmica. Els diputats podrien haver de pagar una sanció que va dels 200 als 600 euros.

Els 15 diputats díscols van ser:

  • Sofia Hernanz i Pere Joan Pons.
  • Els 7 del PSC: Meritxell Batet, Manuel Cruz, Lídia Guinart, José Zaragoza, Mercé Perea, Marc Lamuà i Joan Ruiz.
  • Les independents Margarita Robles i Zaida Cantera.
  • El basc Odón Elorza.
  • L'aragonesa Susana Sumelzo.
  • La gallega Rocío de Frutos.
  • La de Palència, María Luz Martínez Seijo.

En el text de la carta no es detallen les possibles sancions, sinó que només s'indica al diputat l'obertura de l'expedient mitjançant "l'inici del procediment recollit al capítol IV" del reglament intern.

stats