Balears 08/06/2017

La pell fina de Barceló provoca un nou embolic al Govern

Sorpresa a Presidència per la rectificació a unes declaracions de Pilar Costa que mai no van existir

Jaume Vinyas
2 min
El vicepresident, Biel Barceló, i la presidenta, Francina Armengol, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaLes declaracions que Vicepresidència ha efectuat aquest dijous a diverses agències, desautoritzant un anunci en comissió de la consellera de Presidència, Pilar Costa, han causat “sorpresa” en el departament que dirigeix l'eivissenca.

Fonts del departament que dirigeix Biel Barceló han volgut matisar l'anunci de la prohibició dels contractes negociats sense publicitat, el tipus de contracte que va originar la crisi de les conselleries de MÉS. En declaracions a Europa Press, Vicepresidència ha arribat a titllar de “manifestacions equivocades” el fet que Costa vinculàs aquesta decisió a les polèmiques adjudicacions a l'excap de campanya Jaume Garau. Des de Presidència han volgut matisar, així mateix, que Costa, en cap cas, no va vincular la decisió a la polèmica, com pot certificar l'ARA Balears, un dels pocs mitjans que van seguir íntegrament la compareixença.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, durant la compareixença, dimecres, davant la Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals.

Costa es va limitar a explicar que la instrucció que aprovarà aquest mateix divendres el Consell de Govern que prohibeix els negociats sense publicitat respon a les recomanacions que va fer la Comissió d'ètica. L'informe es va redactar arran de la crisi, que va provocar el cessament de la consellera de Transparència, Ruth Mateu. En tot cas, afirmen des de Presidència, l'informe ja assenyalava que aquesta recomanació obeïa a una imposició de la Unió Europea i el govern central, com han volgut subratllar des de l'equip de Barceló.

El mateix vicepresident, en la compareixença de dia 12 d'abril davant la mateixa comissió, per explicar les adjudicacions a dit a Garau, ja va anunciar que s'adoptaria aquesta mesura, com admeten des de Presidència, on no volen fer més sang de la polèmica, que atribueixen a un “malentès” derivat dels titulars que va publicar la majoria de la premsa. En tot cas, aquestes fonts sí que assenyalen que no entenen com no s'ha volgut resoldre el malentès de manera directa tenint en compte que “Costa va donar la cara per Barceló durant gairebé dues hores”. Finalment, confirmen que els ecosobiranistes coneixien que la instrucció que elimina els negociats sense publicitat seria aprovada pel Consell de Govern des de fa una setmana.

stats