Balears 14/11/2016

Els partits reclamen "celeritat" per resoldre la crisi de Podem

Respecten la situació interna entorn de Xelo Huertas, però no volen que afecti el Parlament balear

Martí Gelabert
2 min
La presidenta del Parlament, Xelo Huertas

PalmaLa presidència del Parlament "és de Podem, segons els Acords pel canvi". Així de contundent s'ha expressat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, amb relació a una possible caiguda de l'actual presidenta de la mesa, Xelo Huertas, pels problemes interns que està vivint el partit. Tant MÉS com el PSIB i el PP han mostrat aquest dilluns "respecte" per la situació del partit. Ara bé, han demanat "celeritat" perquè es resolgui com més aviat millor i afecti el mínim el treball del Parlament.

En aquesta línia, la direcció de MÉS és que les "qüestions partidistes s'allunyin del càrrec" de presidenta que ostenta Huertas. "Demanam la dignitat de la institució", han reclamat, i han afegit: "Si no n'està al marge, que ho deixi". Per part seva, des del PSIB ha regnat la prudència. El portaveu socialista, Andreu Alcover, ha expressat que manifestar-se abans d'hora "és arriscat" i ha reiterat que es mostren "respectuosos amb els procediments i tempos del partit", tot i que ha destacat que "qualsevol resolució ha d'arribar amb certa rapidesa".

Des del PP, s'ha reclamat a la presidenta de les Balears, Francina Armengol, que doni explicacions respecte de la situació del seu soci de govern i de l'estabilitat del pacte. "On és la transparència? La nova política?", s'ha preguntat la diputada popular Núria Riera. De fet, aquest dimarts el PP farà una pregunta de control al Parlament perquè es resolgui la "inestabilitat", si hi va haver "finançament a treballs de Bachiller" i si hi ha hagut "pressions" dins la negociació dels pressupostos.

Per part seva, Podem no ha convocat aquest dilluns la roda de premsa anterior al ple de dimarts al Parlament. Xelo Huertas tampoc no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació: "No tenc res a dir", ha entonat mentre desapareixia en direcció al seu despatx. Qui sí que ha volgut parlar ha estat Daniel Bachiller, també expedientat per la direcció del partit. Ho ha fet en declaracions a la cadena SER, i ha assegurat que considera un "error polític" la posició de la formació sobre l'expedient obert contra ell, Huertas i la diputada Montse Seijas. A més, ha destacat que el partit està dividit, perquè Alberto Jarabo signà amb el PSIB i MÉS l'acord de mínims en relació als pressupostos, sense haver consultat el Consell Ciutadà Autonòmic del partit.

stats