PRESSUPOSTOS

La partida en innovació i recerca augmenta un 14% el 2017

Barceló afirma que es crearà l'Institut de la Recerca i es farà un nou pla de ciència

El Govern ha augmentat la partida d' innovació i recerca un 14% en els pressupostos del 2017. Així, se li han assignat 13,6 milions d'euros i és la partida que més creix de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme. Així ho ha explicat aquest dijous el conseller Biel Barceló durant la compareixença al Parlament per donar els detalls del pressupost de què disposarà.

Amb l'augment pressupostari, es crearà l' Institut de la Recerca per coordinar polítiques d'innovació, es farà l'esborrany per redactar un nou pl a de ciència i tecnologia i es donaran ajudes a projectes de R+D+i dins del petit comerç i a empreses innovadores.

També s'espera que, amb vista al 2017, s'obri el complex científic del Parc Bit. Barceló ha recordat que al Parc Bit ja s'estan impulsant mesures per potenciar "l' atracció de talent", com una inversió de 200.000 euros per millorar el mobiliari urbà o una de 60.000 per reduir els costos d'urbanització a les empreses que s'hi instal·lin.

La innovació i la recerca han de servir, segons Barceló, per canviar el model econòmic i evitar que depengui tant del sector turístic, atreure talent i diversificar l'economia. Aquest ha estat un aspecte criticat per tots els membres de l'oposició perquè consideren que "13 milions d'euros són més que insuficients per fer front a un canvi de model econòmic".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF