Balears 06/06/2017

El Parlament recupera, entre retrets, la unanimitat al voltant del REB

Les forces parlamentàries acorden instar el Govern que en tingui llest l'esborrany aquest mes

Jaume Vinyas
1 min
La proposta, esmenada, ha estat presentada pel Grup Parlamentari Popular.

PalmaEl Parlament ha aprovat, per unanimitat, una proposició no de llei presentada pel PP que insta el Govern que presenti "en el termini d'un mes" un esborrany de nou Règim Especial per a les Balears (REB) i un calendari de feina que iniciarà coincidint amb el proper període de sessions.

La proposta s'ha pogut aprovar una vegada els populars han acceptat una esmena de MÉS per Menorca i Gent x Formentera que introdueix el requisit de tenir l'esborrany en un mes, i una altra del PSIB, MÉS per Mallorca i Podem que insta el govern espanyol a "obrir les negociacions" per al nou REB.

Tot i la unanimitat assolida, el debat ha estat ple de retrets. El diputat del PP Antoni Camps ha lamentat els "incompliments" i la "manca de transparència" del Govern, a qui ha acusat de dur mesos de retard i d'haver convocat una sola reunió amb tots els grups parlamentaris per parlar de la proposta.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha criticat el PP per no haver fet prou pressió al govern de Mariano Rajoy, mentre que la diputada de Ciutadans Olga Ballester ha criticat tots els grups per convertir el REB en una "arma llancívola". Podem i El Pi també s'han enfrontat pel paper que el diputat canari Pedro Quevedo ha tingut en la negociació pels pressupostos i les crítiques que li va dedicar el diputat de Podem Juan Pedro Yllanes. Finalment, però, els grups s'han posat d'acord i han aprovat la proposta per unanimitat.

stats