Balears 15/06/2017

El Parlament estalviarà fins a 300.000 euros si permet que els diputats hi participin per videoconferència

La decisió, aprovada per unanimitat, en mans del president de la Cambra, Balti Picornell

Ara Balears
2 min
Els tres diputats de MÉS per Menorca, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaPermetre que els diputats d'Eivissa, Menorca i Formentera puguin participar en la vida parlamentària a través de videoconferència podria suposar un estalvi de fins a 300.000 euros en dietes i desplaçaments. Així ho assenyala MÉS per Menorca en un comunicat en què celebra l'acord, assolit ahir, en la Comissió d'Assumptes Generals i Institucionals que atén, així, una de les principals reivindicacions dels ecosobiranistes menorquins.

"Si algun Parlament ha de ser pioner i innovador en aquest tema, és el Parlament d'una comunitat autònoma insular com la nostra. A banda de l'estalvi econòmic, la mesura significa un estalvi de temps per als diputats, cosa que els permetrà fer millor la feina que tenen encomanada", va assenyalar el diputat Pep Castells, qui va defensar la iniciativa, presentada conjuntament amb Gent x Formentera, MÉS per Mallorca i Podem.

La iniciativa es va aprovar, per unanimitat, després que es transaccionassin alguns punts amb la resta de grups. El PSIB, per exemple, es va mostrar reticent a acceptar el redactat original de la iniciativa, que proposava una interpretació àmplia de l'article 18 del Reglament, que fixa l'obligatorietat dels diputats d'"assistir" als plens i comissions.

Amb tot, els socialistes varen assenyalar que la facultat d'interpretar el reglament respon, únicament, al president i, per tant, la fórmula que es va pactar va ser que la iniciativa es convertís en un "suggeriment unànime" al president, qui ara haurà de decidir si accepta la proposta. Amb tot, des de MÉS per Menorca assenyalen que "s'espera que el president no tingui cap inconvenient a fer la mateixa interpretació que ha aprovat per unanimitat la Comissió d'Afers Institucionals".

D'aquesta manera, els diputats pretenen estalviar-se trajectes que, de vegades, diuen, són "innecessaris", com per exemple per assistir a comissions que no duren més de 10 minuts.

MÉS per Menorca ja va aconseguir que s'aprovàs, a principi de legislatura, una proposició no de llei en aquest sentit. Llavors, però, es va acordar que la qüestió s'abordàs aprofitant la reforma del reglament del Parlament que s'està discutint des de fa mesos. Els ecosobiranistes varen decidir tornar a presentar la iniciativa, una vegada varen "constatar que el resultat dels treballs de modificació del reglament probablement no es materialitzaran fins a la pròxima legislatura".

stats