CONTRA EL MASCLISME
Balears 22/11/2016

El Parlament condemna les violències masclistes i recorda les 39 dones assassinades a tot l'Estat

La cambra autonòmica es compromet a treballar perquè les generacions futures es construeixin a partir del respecte i el tracte igualitari i no discriminatori

Ara Balears
2 min
El Parlament condemna les violències masclistes i recorda a les 39 dones assassinades a tot l'Estat

PalmaEl Parlament ha expressat aquest dimarts la condemna a totes les formes de violència masclista i ha recordat les 39 víctimes assasinades enguany a tot l'Estat en un acte institucional amb motiu del Dia internacional contra la violència cap a les dones, que es commemora el 25 de novembre.

La cambra autonòmica ha celebrat un acte de record cap a les dones assassinades per les seves parelles o exparelles, que ha consistit a encendre espelmes, una per cadascuna de les víctimes, per part de les principals autoritats de les Illes i de diputats i portaveus parlamentaris, entre d'altres.

A més, el Parlament ha aprovat per unanimitat una declaració institucional en contra de la violència de gènere, en la qual ha expressat el rebuig cap a les violències masclistes i els fonaments de la desigualtat que la sostenen. A més, reconeix les diferents maneres d'exercir aquestes violències i la diversitat de les persones que la pateixen.

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha llegit una declaració institucional en què ha recordat que, des que començà l'any, ja han mort assassinades sis dones víctimes de violència masclista (la darrera, la setmana passada, fet pel qual ha expressat la condemna de la cambra).

En el document, el Parlament es compromet a implicar-se de manera activa en la recerca i la construcció d'un espai lliure de violències masclistes, i a fer visible que aquestes agressions no afecten solament l'àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat. També es reconeix que les desigualtats estan relacionades amb la idea de superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d'un únic model de ser i de comportar-se, segons el gènere al qual pertanyen.

El Parlament donarà suport a les dones que han patit o sofreixen violències masclistes i exigirà a les institucions que assegurin la protecció i l'ajuda necessària a les dones afectades i als seus fills, mitjançant la dotació de recursos suficients i d'una coordinació efectiva. La cambra treballarà perquè les generacions futures es construeixin a partir del respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, orientació sexual i identitat de gènere.

A més, denunciarà les situacions de desigualtat i de violència sobre les quals tenen coneixement i, finalment, es compromet a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus d'hostilitat masclista, oberta i inclusiva a partir d'una actitud pràctica.

stats