Balears 21/12/2017

El Parlament aprova els pressupostos, que "asseguren un any d'execució de polítiques"

Cladera assegura que s'ha aprovat un 20% de les esmenes presentades

Carmen Buades
2 min
Els diputats del Pacte aplaudeixen l'aprovació dels pressupostos.

PalmaLes Balears ja tenen pressupostos per al 2018. El Pacte ha aprovat aquest dijous els comptes per a l'any que ve, definits per la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, com els "més socials i més alts de la història". Amb aquesta aprovació es garanteix, ha dit, "l'estabilitat política", perquè "els pressupostos són "l'instrument principal" per desenvolupar les polítiques públiques.

A partir d'ara, l'executiu té "un any assegurat d'execució de polítiques" i, davant les crítiques de l'oposició, que ha augurat que aquests seran els darrers pressupostos que s'aprovaran a causa de la inestabilitat del Pacte, Cladera ha assenyalat que "sempre s'ha qüestionat la inestabilitat del Govern" i que és més important "allò que es fa amb els pressupostos".

Els comptes, que per primera vegada superen els 5.000 milions d'euros, han rebut, durant la tramitació parlamentària, al voltant de 800 esmenes, i la consellera ha afirmat aquest dijous que se n'havia aprovat o transaccionat aproximadament una cinquena part, tot i que "moltes de les que ha presentat el Partit Popular són més pel debat polític que per la voluntat d'arribar a acords".

Cladera també ha valorat positivament l'actitud de Podem, que enguany no ha presentat esmenes per condicionar els pressupostos perquè va arribar a un acord amb l'executiu i "s'ha fet molta feina prèvia" al debat al Parlament. La consellera també ha reivindicat que les Balears "són una de les poques comunitats que han aprovat els pressupostos en temps i forma" i que justament aquests "deixen lluny" l'època de les retallades perquè impliquen una manera més "de repartir riquesa" i de "blindar l'estat del benestar".

El debat per a l'aprovació dels pressupostos ha acabat avui després de tres dies de sessions en què s'han debatut, conselleria per conselleria, les esmenes que els diversos grups parlamentaris havien mantingut vives després de negociar-les a les comissions.

stats