Publicitat
Publicitat

Els pares i mares de les Pitiüses denuncien que el curs comença amb “saturació a les aules”

Recorden que enguany hi haurà dues aules modulars més a les Pitiüses, que les aules estan completes i que “encara es poden inscriure més estudiants”

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de les Pitiüses, FAPA Pitiüses, ha denunciat aquest dimarts la manca de pressupost i de planificació que pateixen els alumnes d’Eivissa i Formentera per les decisions de la Conselleria balear d’Educació. Diuen que les dues illes són “les més castigades” i asseguren que el pressupost actual de la Conselleria hauria de ser més alt per poder assolir “mil milions d’euros anuals”, fet que suposa un increment d’uns 120 milions d’euros respecte de la quantitat actual, segons la presidenta de FAPA, Pepita Costa. “És una reivindicació que feim des de fa anys”, ha afirmat Costa, qui explica que aquesta xifra representa “el mínim” de què hauria de disposar la Conselleria.

Costa manté que la culpa no és només del Govern balear, sinó que critica que el govern central faci l’aportació més baixa de l’Estat a la comunitat “on més creix la població escolar” i recorda que les Balears viuen un moment de “creixement econòmic” que fa que vingui molta gent. “El nombre de nouvinguts inscrits fora de termini és molt alt i encara pot ser major”, ha assegurat Costa.

La presidenta de la FAPA ha dibuixat un panorama molt pessimista. “Les classes són plenes igairebé totes freguen les ràtios i s’han hagut de crear dues aules modulars més respecte de l’any passat. Si ara s’inscriuen més alumnes, s’hauran de superar ràtios o fer una altra aula modular”, ha lamentat Costa, qui ha recordat que, a excepció del col·legi de Sant Josep, “no hi ha cap infraestructura projectada a curt termini” i manté que es deu a problemes de planificació. “No s’ha fet cap pla que solucioni res, només s’han anat tapant forats”, ha dit.

Costa ha aplaudit que hi hagi professors que apostin per la innovació i que la Conselleria doni suport a la formació del personal per tal de millorar un sistema “que s’ha de canviar per l’enorme abandonament escolar que pateixen les Balears”. Tot i així, apunta que molts d’aquests projectes “esperançadors” no es poden posar en marxa “per la manca de diners”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF