Balears 09/02/2017

Palma pinta deu passos de vianants per 'Trepitjar l'estigma' del VIH i la sida

L'Ajuntament col·labora en la campanya engegada per Taula per la Sida. Avui dia encara hi ha discriminació envers les persones seropositives

J. S.
2 min
Membres de l'entitat Taula per a la sida amb el batle José Hila i els regidors Aligi Molina i Joan Ferrer.

PalmaLa campanya 'Trepitja l'estigma' arriba a Palma. L'Ajuntament pintarà missatges com "El que mata és la discriminació, no el VIH" o "El VIH no discrimina, i si et toca a tu?" en deu passos de vianants cèntrics de Ciutat, els que tenen més afluència de gent, per donar suport a la iniciativa contra l'estigmatització de la sida que ha estat engegada per l'entitat Taula per la Sida (composta per les associacions ALAS, Ben Amics, Creu Roja joventut, Siloé i Metges del Món).

La iniciativa pretén combatre la discriminació de les persones que tenen el VIH, ja que encara avui continua havent-n'hi, malgrat que pot afectar qualsevol sector de la població, i conculca els drets de les persones seropositives. L'estigmatització suposa, a més, una barrera important per a la prevenció, ja que a les Illes Balears el 53% dels casos de sida acumulats des del 2003 s'han diagnosticat amb retard, quan el sistema immunitari ja estava bastant afectat, segons les dades aportades per la Conselleria de Salut el desembre passat en el Dia mundial contra la sida.

La meitat dels casos de sida a les Balears es diagnostiquen amb retard

La presentació de la campanya a Ciutat, amb Taula per la Sida, ha tingut la presència del batle, José Hila, qui ha destacat que "hem de fer costat a les entitats que treballen amb aquesta malaltia". Per la seva banda, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha reivindicat "la necessitat de plans de promoció d'una sexualitat informada, lliure i responsable", amb una atenció especial a la població jove, "que es veu afectada per la relaxació en els plans de prevenció".

Membres de l'entitat Taula per a la sida amb el batle José Hila i els regidors Aligi Molina i Joan Ferrer.

Els passos de vianants pintats per a la campanya són a la plaça d'Espanya, les avingudes d'Alexandre Rosselló, Portugal, Antoni Maura i Jaume III i els carrers Unió i Jesús.

La campanya es va iniciar a Esporles i queda pendent d'engegar als municipis de Sencelles i Algaida, els quals també han col·laborat amb el projecte.

stats