TECNOLOGIA
Balears 02/08/2016

Palma tindrà la xarxa wifi gratuïta més gran d'Europa a finals d'any

L'estimació de Cort és que es connectin 10 milions de dispositius únics anuals

Ara Balears
2 min
Palma tendrà la xarxa wifi gratuïta més gran d'Europa a finals d'any

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha presentat aquest dimarts la xarxa de wifi gratuït que l’Ajuntament està desenvolupant al centre i litoral de Palma, que serà "la més gran d’Europa i una de les més importants del món".

Hila ha explicat que a final d’any, quan la cobertura estigui finalitzada, l’estimació és que es connectin 10 milions de dispositius únics anuals. Es tracta d’una col·laboració publicoprivada amb l’empresa Mallorca Wifi, que en gestionarà la publicitat, de manera que aquest nou servei no tindrà cap cost per a Cort ni per als ciutadans.

El batle ha destacat que, amb aquest projecte, Cort ofereix un servei de qualitat al ciutadà, posiciona la ciutat com a destinació turística intel·ligent i dóna resposta a una de les principals demandes dels visitants, amb la qual cosa en millora la percepció de satisfacció.

En paraules de José Hila, “el wifi gratuït té un potencial extraordinari de difusió dels atractius turístics de Palma; cada turista pot ser un prescriptor de promoció de la ciutat: fa fotos, les penja a les seves xarxes socials i suposa una recomanació immillorable a tots els seus contactes”.

La xarxa wifi s’està desenvolupant en tres fases en zones diferents:

  • Fase1. Passeig del Born, passeig de Sagrera, Antoni Maura, parc de la Mar i zona de la Seu. Està completada, ja funciona al 100%.
  • Fase 2. Comprèn tota la façana marítima, des del palau de congressos fins al dic de l'Oest, a més de la Rambla, el carrer de la Unió i l’avinguda de Jaume III. Es troba al 60%.
  • Fase 3. S'amplia a la zona comercial de la plaça d’Espanya, plaça Major i carrer de Sant Miquel, a més del centre històric i la plaça de Cort. Al 70%.
stats