Balears 20/06/2016

Un nouvingut amb coneixements jurídics i formació militar per posar ordre a la Policia de Palma

El fins ara intendent en cap de Girona, Josep Palouzié, elegit entre cinc aspirants com a nou cap policial

Jaume Vinyas
2 min
Josep Palouzié ha estat elegit entre els cinc candidats aptes que s'han presentat.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat l'elecció de Josep Palouzié i Vizcaya com a nou cap de la Policia Local de Palma. La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha destacat el currículum "molt complet" i amb perfil marcadament "municipalista" de Palouzié qui, des de 2008, ha estat intendent en cap de la Policia Local de Girona. L'elegit s'ha imposat a altres quatre candidats. Només una sisena persona va quedar descartada per no complir els requisits.

El nomenament oficial es produirà dilluns vinent, en una cerimònia presidida pel batle, José Hila, al castell de Sant Carles. Palouzié començarà a exercir dia 28 de juny.

Nascut a Barcelona el 1958, Palouzié és llicenciat en Criminologia i té un diploma en Dret. Pastor, precisament, ha destacat els coneixements tècnics i jurídics de l'elegit, "molt important per impulsar el canvi i la regeneració necessàries". A més, ha afegit, també té formació acadèmica tant en la formació d'agents com de comandaments.

Pastor ha destacat altres parts del currículum de Palouzié. L'any 2002, per exemple, va ser membre de la Comissió d'Interior de la Generalitat de Catalunya que va redactar l'avantprojecte de Llei de Policia de Catalunya. A més, va ser vocal del Comitè d'Ètica de la Policia catalana. "Això ens pot ajudar a tirar endavant el Comitè d'Ètica de la Policia de Palma", segons ha dit.

Objectius del mandat

La regidora ha destacat que l'elecció de Palouzié compleix amb un dels objectius bàsics que es va marcar l'equip de Govern municipal, "que vingués algú desvinculat de la Policia Local de Palma, que pogués treballar sense compromisos i amb una actitud escèptica". El nou cap de la Policia Local tindrà l'objectiu de "posar en marxa el nou organigrama aprovat el mes de Desembre" si bé se'l tindrà en compte en cas que plantegi alguna modificació.

Pastor ha destacat, també, que l'elegit és tinent d'infanteria de Marina, característica que valoren com a garant de "disciplina". D'aquesta manera, Palouzié assumeix el repte de posar ordre dins del cos policial, afectat per un cas de corrupció que ja ha provocat la suspensió de 14 agents. Cinc d'aquests continuen en presó provisional. La regidora ha reconegut que la convocatòria d'una plaça de comissari no es produirà, segurament, fins a finals d'any.

stats