Societat
Balears 25/07/2013

El PP es nega a coordinar un pla contra agressions homòfobes a Palma

Assegura que l'àrea d'Igualtat ja té en marxa altres iniciatives de prevenció

A. Zurimendi
1 min

PalmaEl PP s'ha oposat a coordinar un pla de prevenció d'agressions homòfobes a Palma, tal com li havien proposat els regidors del PSIB en el ple de l'Ajuntament de Palma què s'ha fet aquest dijous. L'exbatlessa Aina Calvo, concretament, ha plantejat coordinar "accions preventives entre les diferents àrees municipals i la comunitat LGTB (lesbiana, gai, transsexual i bisexual)", per evitar situacions que posin en risc la seva integritat física i la llibertat d'expressió.

El pla proposat pels socialistes vol respondre a l'onada d'agressions homòfobes a Palma en els darrers tres mesos. Especialment significativa ha estat la violència al barri de Gomila, amb quatre persones apallissades en dos episodis homòfobs diferents. Una de les víctimes hagué de ser ingressada a d'urgència a Son Espases i romangué diversos dies a la UCI.

Segons el PP de Cort, però, la mesura "no té sentit" perquè l'àrea d'Igualtat ja executa iniciatives en matèria de tolerància cap al col·lectiu LGTB. A més a més, el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillem Navarro, ha descartat que les agressions responguin a un moviment homòfob coordinat. Navarro també ha assegurat que, segons la informació de què disposa, l'onada d'agressions no hauria tengut "la magnitud" sospitada inicialment.

No és aquest el parer de Ben Amics, l'entitat en defensa dels drets LGTB de Mallorca. Aquest mateix horabaixa han convocat una protesta per a dir "prou" a les agressions contra el col·lectiu, que tendrà lloc a la plaça de Cort des de les 20 hores.

stats