OPERACIÓ ANTIJIHADISTA
Balears 19/04/2016

Palma es converteix en escenari jihadista

La detenció d'un home de 26 anys a Son Gotleu per la vinculació amb l'EI sacseja la barriada

Martí Gelabert
2 min
El detingut, sortint de casa seva, aquest dimarts al matí. / ISAAC BUJ

Palma"Una clara amenaça per a la seguretat". D'aquesta manera, el Ministeri d'Interior ha definit el detingut aquest dimarts a Palma per la Policia Nacional per presumpta vinculació amb l'organització terrorista Daesh.

"Vés-te'n a casa teva", han cridat els veïns de Son Gotleu al detingut mentre la Policia se l'emportava amb la caputxa posada. D'altres s'ho han continuat mirant, mig incrèduls: "Com pot ser que hi hagi un terrorista al nostre barri?". Un jove s'ha dirigit cap a ell, en una situació tensa, i ha hagut de ser reduït pels agents.

CRÒNICA: Son Gotleu no fa negoci amb el terrorismeEl jove de 26 anys reclutava activistes a través de les xarxes socials. Emetia missatges radicals per captar combatents per a la jihad, promovia atemptats i facilitava el viatge a les zones de conflicte de Síria i l'Iraq. La finalitat? Que s'integrassin a les files de l'Estat Islàmic i proporcionar les ordres i els recursos per a possibles accions terroristes a Espanya i a altres països de l'entorn

La Policia ha trobat droga al pis i alguns dels ordinadors que feia servir l'arrestat. Actuava al carrer Santa Florentina, número 53. A les rodalies de la barriada s'estenia la peculiar tranquil·litat amb què conviu Son Gotleu: aparent calma a escassos metres d'un punt calent que ha esclatat aquest matí a Palma.

La galeria d'imatges dels fets:
Missatges de calma i tranquil·litat

Al mateix edifici, algun veí es mirava l'escena des del balcó. El tinent de batle Antoni Noguera ha estat preguntat pels efectes que aquesta detenció pot tenir en l'economia de Ciutat i sobre el turisme. "La ciutat està en plena normalitat", ha assegurat. Ara bé, la premsa internacional ja se n'ha fet ressò. A partir d'aquí, incertesa i indignació entre els veïns de Palma amb els fets ocorreguts.

La detenció, que ha començat a les sis del matí, ha sorprès la barriada: porta a terra d'un primer pis, escorcoll i arrest. L'home mantenia estrets contactes amb responsables terroristes. La delegada del govern espanyol a Balears, Teresa Palmer, ha comparegut en roda de premsa per corroborar el missatge de tranquil·litat. En cap cas, no s'ha confirmat que el detingut tingués algun projecte de cometre un atemptat: "No se m'ha informat en aquest sentit", ha explicat.

La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional prendrà declaració dijous al detingut, a través de videoconferència, per la seva relació amb el terrorisme jihadista. Serà conduït a primera hora als jutjats de l'avinguda d'Alemanya, on prestarà declaració des d'una de les sales de videoconferència.

stats