OPERACIÓ ANTIJIHADISTA
Balears 20/04/2016

El batle de Palma tranquil·litza la ciutadania i reitera que és una ciutat "segura i integrada"

Insisteix que augmentarà la presència policial durant els mesos d'estiu, al marge de la presència de més turistes

Y.tarramera / M.gelabert
2 min
El batle de Palma i la regidora Neus Truyols han enviat un missatge de calma

Palma"Palma és una ciutat segura i ben integrada i no hem d'aprofitar una tempesta puntual per qüestionar barris com son Gotleu". El batle, José Hila, ha comparegut aquest dimecres per tranquil·litzar els ciutadans i, de pas, els mitjans de comunicació, i ha dit que la detenció el passat dimarts del jove de 26 anys que reclutava activistes a través de les xarxes socials és un cas aïllat que no suposa cap amenaça ni cap problema de seguretat a un barri integrat per gent de nacionalitat i cultura diversa. "Tot el contrari", ha afirmat, aquest mestissatge representa "tot un repte i una oportunitat per enriquir la nostra ciutat". Hila ha recordat que a Palma hi viuen actualment més de 88.000 ciutadans d'origen estranger, "que contribueixen a fer una ciutat més pròspera."

Tanmateix, el batle ha assegurat que si bé aquests dies no s'augmentarà la seguretat perquè "no hi ha motius" sí que hi haurà més presència policial a partir de l'estiu. Una decisió, ha concretat, que ja es previeia des del seu programa de govern i que no està únicament relacionada amb l'augment del nombre de turistes, sinó que té a veure amb "una qüestió per millorar la seguretat a Ciutat".

El batle ha aprofitat la presència dels mitjans per recordar que la prioritat de l'Ajuntament és abolir la pobresa i la desigualtat de barris com Son Gotleu, però també d'altres com la Soledat. De fet, ha recordat les accions que durant aquests nous mesos d'alcaldia s'han pres en aquest barri: una aportació de 300.000 euros per a la millora de façanes, l'obertura a finals de l'any passat del centre de serveis socials de Gregal, o el projecte europeu que s'ha presentat per a la millora integral del barri per valor de 5 milions d'euros.

L'assistència social, amb la família

El barri ha despertat més tranquil aquest dimecres matí. La família del detingut, però, ara pateix les conseqüències dels fets. Tenen por de sortir al carrer després que els veïns de Son Gotleu insultassin de manera insistent el seu fill durant l'operació policial. Són un home i una dona de més de 40 anys, amb dues filles de 13 i 21 anys. Els serveis assistencials han arribat al migdia per donar un cop de mà a la família.

Les assitentes socials aquest dimecres han visitat la família del detingut

Tot i haver estat poc més de mitja hora parlant amb ells, els familiars del detingut han decidit no sortir al carrer i es mantenen al pis, escorcollat un dia abans per la Policia Nacional. La situació és tensa, tot i la calma que regna al barri.

stats