Balears 05/09/2016

Palma amplia tres ACIRE per pacificar el trànsit del centre

També s'elimina l'ORA del carrer Conqueridor i de la plaça de la Reina per convertir-les en Zones d'Aparcament Restringit

Ara Balears
2 min
El PP retreu els errors de Cort a les zones Acire i critica la "improvisació" de començar a multar

PalmaCort amplia les zones d'ACIRE Constitució, Santa Eulàlia, de la Calatrava a partir d'aquest dimarts. Aquestes mesures formen part del pla de pacificació de trànsit al centre de Palma, que ja es van començar a dur a terme, com la prohibició del gir d'Antoni Maura.

L'ACIRE Constitució s'amplia pel carrer de la Constitució en la seva totalitat, pel carrer Tous i Maroto i pel carrer Soledat. Pel que fa al de Santa Eulàlia, s'inclouen les places de Quadrado i Sant Francesc a la zona planificada. Pel que fa a l'ACIRE de la Calatrava, s'ampliarà a tota l'extensió de la plaça de la Porta del Camp.

Palma amplia tres zones ACIRE per pacificar el trànsit del centre

Altres mesures que també afectaran el trànsit són la conversió de Zones d'Aparcament Restringit (ZAR) al carrer Conqueridor i a la plaça de la Reina, que fins ara eren zona blava. Això vol dir que només tindran dret a aparcament els residents acreditats amb distintiu anual 1-1 (al carrer Conqueridor) i 1-2 (a la plaça de la Reina).

A més a més, el carrer Ramon Llull passarà a ser d'un únic sentit, de manera que es guanyarà espai per als vianants. També s'hi limita la velocitat de circulació a 20 km/h. A la plaça de Sant Francesc també es guanyarà espai a la via pública davant del portal de l'església i del portal principal del col·legi, a causa de la gran afluència d'escolars i visitants.

Tot i les mesures, els agents de l'ORA no imposaran multes als cotxes mal estacionats fins al proper 13 de setembre.

stats