Infraestructures
Balears 17/12/2016

Un palau de congressos sense butaques

La Justícia suspèn l’adquisició de les cadires de l’auditori per un recurs

Ara Balears
2 min
El palau de congressos.

PalmaL’auditori del palau de congressos de Palma no té butaques ni se n’hi esperen, almenys de moment.

La societat que gestiona la infraestructura ha rebut la notificació del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, de manera que ha decidit suspendre cautelarment l’expedient de contractació per al subministrament i la instal·lació de les cadires dels auditoris del palau. La suspensió es mantindrà fins que la Justícia es pronunciï sobre el recurs presentat per una de les licitadores.

El motiu d’aquesta suspensió és el recurs especial presentat per l’empresa DYNAMOBEL, SA., que considera que l’altra licitadora, ASCENDER S.A. havia de ser exclosa del procediment. ASCENDER va guanyar el concurs perquè va obtenir una puntuació millor i perquè va presentar una oferta més avantatjosa en termes econòmics.

Procés garantista

El procediment de contractació pública té una regulació legal garantista, que posa a disposició de qualsevol licitador l’opció d’impugnar el concurs si considera que la seva oferta o la d’altres participants no han estat correctament avaluades. El serial de les butaques posa en risc el calendari previst per a l’obertura del palau i les primeres convenccions, que s’haurien de fer el març.

A banda, s’ha de recordar que, més de deu anys després que s’iniciàs el projecte, Melià Hotels International SA guanyà l’adjudicació de l’hotel i el palau de congressos de Palma, pels quals pagarà, cada any, 2.151.001 euros de lloguer, a més del 5,59% del seu volum de vendes.

L’oferta guanyadora, Melià Palma Bay, superà en 400.000 euros la que va ser adjudicada a Barceló Eventos Empresariales SL en el concurs anterior.

Càlculs i previsions

L’empresa calcula que haurà de fer una inversió d’uns 4,6 milions d’euros en mobiliari, per exemple, abans de l’obertura del palau.

Des de la companyia també es va anunciar que, segons les seves previsions, el primer any arribaran 38.000 congressistes a Palma, una xifra que esperen augmentar fins als 77.000 a partir del cinquè any de contracte (i que els plecs del concurs fixaven en 50.000). El cost de les obres del palau de congressos ha estat finalment de 107,5 milions d’euros, amb un desviament de 900.000 euros respecte del preu inicial.

stats