Balears 11/07/2017

L'ONCE premia la solidaritat de les Illes

L'entitat ha guardonat la Fundació RANA, el CESAG, Andreu Anglada, ASPAS Café i el Centre de Dia de Formentera

Ara Balears
2 min
Els premiats i els representants de les institucions a la gala d'aquest dimarts

PalmaL'ONCE ha celebrat aquest dimarts vespre la gala dels Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2017, amb els quals volen "retre homenatge a la societat balear per la seva gran solidaritat". Els premiats d'enguany han estat la Fundació RANA, el Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG), Andreu Anglada, ASPAS Café i el Centre de Dia de Formentera.

Els premis tenen cinc modalitats, que són les d''institució, organització, entitat i ONG', 'mitjans de comunicació', 'persona física', 'empresa' i 'administració pública', i totes han volgut reconèixer, amb paraules del jurat, la "diferència com un valor que enriqueix la societat".

Així, ha estat la Fundació RANA per la seva "actuació i prevenció en els casos de violència i abusos sexuals contra menors i la promoció dels seus drets", a més de "promoure la igualtat de gènere entre els menors", la que ha rebut el premi dins la primera modalitat. En el cas de la categoria de mitjans de comunicació, ha estat reconegut el CESAG per l'organització de les jornades sobre comunicació i discapacitat i el seu estudi sobre la repercussió del col·lectiu en la premsa.

Andreu Anglada ha rebut la distinció pel "seu alt nivell de compromís, solidaritat, entrega i dedicació i per aconseguir transmetre a la societat les necessitats de les persones amb esclerosi múltiple". ASPAS Café ha estat guardonat per ser una entitat que ha afavorit la inserció laboral de les persones amb discapacitat, "defensant els seus drets individuals de llibertat i igualtat amb la finalitat d'aconseguir la plena inclusió social".

L'administració pública reconeguda ha estat el Centre de Dia de Formentera, perquè és un "referent a l'illa i col·labora amb les associacions i els agents socials implicats en l'assistència a persones amb discapacitat i per la seva contribució, amb els seus projectes, a la sensibilització i la prevenció de l'estigma d'aquest col·lectiu".

A la gala han assistit la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs; el vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan; la vicepresidenta de l'ONCE, Patricia Sanz, i la presidenta del Consell Territorial de l'ONCE a les Illes, M. del Carmen Soler, a més del delegat territorial de l'ONCE, Josep Vilaseca.

stats