Balears 12/12/2017

L'ONCE entrega a la Fundació Rudy Fernández dues cadires rodes per promoure el bàsquet adaptat

L'objectiu és facilitar la plena inclusió de les persones amb discapacitat

Ara Balears
1 min
La Fundació ONCE està impulsant el foment de l'activitat esportiva entre la població jove amb discapacitat

PalmaL'ONCE ha lliurat dues cadires de rodes a la Institució Rudy Fernández amb l'objectiu de promoure la pràctica del bàsquet en cadira de rodes per facilitar la plena inclusió de les persones amb discapacitat.

A l'acte de lliurament hi ha assistit José Vilaseca, delegat territorial de l'ONCE a les Illes Balears; Marta Fernández, directora de la Fundació Rudy Fernández, María del Carmen Soler, presidenta del consell territorial de l'ONCE, i alguns membres del club Disca Esports Fundació Rudy Fernández.

Aquesta acció s'emmarca en el programa per al foment de la pràctica esportiva de la Fundació ONCE. Durant l'exercici del 2017 s'han lliurat cadires de rodes per a la pràctica esportiva a nou clubs i escoles de bàsquet en cadira de rodes, un esport en què Espanya va obtenir la medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016.

El bàsquet en cadira de rodes és un dels principals esports paralímpics que es practiquen a Espanya, i se'n fa una de les lligues més fortes d'Europa. A més de l'esmentada medalla paralímpica, els equips que juguen a la Lliga de bàsquet en cadira de rodes han aconseguit importants èxits esportius a escala europea.

A més, gràcies al conveni de col·laboració entre el Grup Caixa Rural i la Fundació ONCE també s'han cedit bicicletes 'road bikes', cadires de rodes per a pràctica esportiva, 'handbikes' i tàndems a sis entitats més.

stats