Publicitat
Publicitat

“Vaig obrir fa un mes i no he tingut més que pèrdues”

En Damasco té una gelateria que també és cafeteria. Enguany ha decidit anticipar l’obertura del seu negoci i a principis de febrer ja tenia obert. Dos mesos després veu que va ser un error. “No he fet més que tenir pèrdues. La temporada baixa ha anat molt malament perquè no han vingut clients. Pagam per posar les taules al carrer, feim petites reformes per fer el local més atractiu, però no serveix de res. No feim més que perdre doblers”. A ell, com a molts de restauradors de Cala d’Or, allò que realment els perjudica, diu, és el tot inclòs que ofereixen els hotels. “Entre que els clients gasten menys, les despeses augmenten i el tot inclòs prolifera, ho tenim molt complicat”.

Com ell, centenars de bars i restaurants de les Balears han fet petites reformes durant aquests mesos d’hivern per modernitzar i embellir els seus establiments. Només a la Platja de Palma, el Pla de Reforma Integral ha fet que es presentassin 583 projectes de millora. No obstant això, alguns hotelers continuen criticant la manca d’inversió. L’associació de restauradors, que presideix Pilar Carbonell, rebutja la crítica: “El problema és que no tenim beneficis com altres i les reformes que feim van en consonància amb les nostres possibilitats”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF