Publicitat
Publicitat

DEPENDÈNCIA

Les obres del centre de Son Ferriol, en marxa

L’edifici s’inaugurarà en 14 mesos i atendrà prioritàriament la població de la zona

El centre de dia de Son Ferriol s’inaugurarà a finals del 2017 i tindrà una capacitat de 30 places, principalment per a la gent de la zona, amb un equip de sis professionals especialitzats en atenció a la dependència.

Aquest projecte s’ha reprès després d’haver estat paralitzat la legislatura passada. Ahir, la presidenta del Govern, Francina Armengol; la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, i el batle de Palma, José Hila, visitaren les obres, ja iniciades i que previsiblement duraran 14 mesos, amb un cost de més de 700.000 euros, segons informà Santiago.

El solar ha estat cedit pel Consistori palmesà i l’edifici tindrà una superfície de 570 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. A més a més, el contracte d’obres és un dels primers de l’Administració autonòmica que ha incorporat clàusules socials a l’hora d’adjudicar la construcció.

Una vegada acabat l’edifici, que serà a finals del 2017, per tal d’adjudicar les 30 places, es prioritzaran les sol·licituds dels veïns de Son Ferriol, encara que serà un centre obert a tothom, va indicar la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago. Per la seva banda, Francina Armengol va destacar que la construcció d’aquest centre de dia respon a un “compromís” de l’Executiu balear de tornar a impulsar la Llei de la dependència i de ser “un govern del retorn dels drets a les persones amb dependència”.

Pla d’infraestructures

Aprofitant l’acte d’ahir, el Govern va voler recordar que la recuperació d’aquest centre de dia s’emmarca en el desenvolupament del pla d’infraestructures socials de les Illes Balears i en l’impuls de la Llei de dependència, que preveu, entre d’altres, la construcció d’una residència per a persones majors amb dependència de Marratxí i la reactivació d’altres projectes paralitzats, com són el centre de dia de la Travessia de Jesús de Palma i la rehabilitació de l’edifici de l’Hospici de Felanitx, que es convertirà en centre de dia i estades nocturnes.

A la visita d’inici d’obres, també hi van assistir el tinent de batle d’Urbanisme de Palma, Antoni Noguera; la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs; el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez, i representants de diverses entitats i associacions de Son Ferriol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF