CARRETERES

Una nova plataforma fomentarà la seguretat dels ciclistes

Please està promoguda per iniciativa privada i la Federació de Ciclisme de les Balears

Cemex, Unisport Consulting, la Federació Empresarial Balear de Transport i la Federació de Ciclisme de les Illes Balears han creat la plataforma Please per fomentar l'enteniment i la seguretat dels ciclistes en carretera.

Aquest dimarts ha tingut lloc la firma de constitució d'aquesta plataforma, presidida per Rafael Serrano, director gerent de Cemex a les Balears.

La nova plataforma es presentarà públicament en la correguda de Sant Sebastià i a la Challenge Mallorca, ha comentat Serrano.

"És una oportunitat per promoure iniciatives per a la seguretat dels ciclistes" i una eina per assolir "el mite de la desestacionalització", ha afirmat Salvador Servera, director de la FEBT.

El president de la Federació de Ciclistes, Xavier Bonnín, ha diferenciat el ciclisme de competició del ciclisme aficionat, que és el que més pateix els accidents en carretera. Maniobres no adequades, poca visibilitat i consum de substàncies per part dels conductors són factors presents en els accidents, ha comentat.

Però Bonnín també ha carregat part de la culpa en les persones que agafen la bicicleta i surten a rodar sense tenir una preparació.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, ha assistit a la roda de premsa i ha afirmat que l'Administració pública comparteix els objectius de Please, i més després del 2016, que va qualificar d'"any negre" per la sinistralitat a les carreteres.

Les darreres dades oficials de la Direcció General de Trànsit corresponen a 2015, amb 97.756 accidents amb víctimes, 6.925 de les quals eren ciclistes i 58 varen morir a conseqüència dels sinistres.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF