SIDA
Balears 06/10/2017

Nova campanya contra la discriminació

Ara Balears
2 min
Un moment de la presentació, ahir, de la nova campanya.

PalmaL’Associació de Lluita Antisida de les Illes Balears (ALAS) va presentar ahir una nova campanya informativa contra la discriminació envers les persones amb VIH, en la qual col·labora l’Ajuntament de Palma a través de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics i que patrocina la farmacèutica Janssen.

La campanya s’emmarca dins les activitats que l’associació du a terme per commemorar el seu 30è aniversari. S’ha escollit una frase directa per arribar a la ciutadania: “Aquest cartell té el VIH. Posa la teva mà aquí. El teu contacte transmet suport, empatia i calidesa. Pots posar fi a la discriminació”.

“Fa 30 anys que lluitam i, malgrat que s’han realitzat molts avenços en la matèria més sanitària de la infecció, encara existeix una gran problemàtica social envers el VIH”, va explicar el coordinador d’ALAS, Joan Viver. L’estigma i la discriminació tenen conseqüències greus sobre les persones que sofreixen aquesta infecció. Per això mateix es fa necessari intervenir-hi, no només pel que fa a les persones afectades sinó també pel que fa a la població general, que és la que diposita aquest pes sobre aquells que viuen amb el VIH.

“Donam suport a la campanya perquè la lluita contra el virus ha d’anar acompanyada d’una lluita contra l’estigma i la discriminació. L’objectiu és clar: conscienciar la ciutadania”, va afirmar el regidor d’Igualtat, Aligi Molina.

La campanya es desenvolupa en diferents formats. Durant aquest mes d’octubre es podrà veure a 10 OPIS de publicitat ubicats en diferents punts de la ciutat, a la part del darrere d’un autobús de la línia 3 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) i també a xarxes socials. Així mateix, es distribuiran cartells i es realitzarà una videocampanya que s’estrenarà dia 1 de desembre.

stats