Balears 30/08/2017

Noguera: "Entenc que el PP tingui aquest record del franquisme, però per a nosaltres és un compromís"

El batle de Palma insisteix que el monument de la Feixina no té cap valor patrimonial i assegura que Cort estudia apel·lar contra la decisió del jutge de paralitzar el procés de demolició

Martí Gelabert
1 min
La legislatura 2007-11 no s'eliminà el momument però es llevaren les inscripcions feixistes. / JOAN LLADÓ

PalmaEl batle de Palma, Toni Noguera, ha insistit aquest dimecres que el monument de la Feixina no té cap tipus de valor patrimonial, com dictaminà el Consell de Mallorca, però que "respectam les decisions judicials". Ha apuntat que se seguiran els tràmits pertinents després que un jutge paralitzàs el procés de demolició del monument feixista que va obrir l'Ajuntament.

Sobre les crítiques del Partit Popular de Palma en relació amb el posicionament a l'equip de govern municipal –han arribat a definir com a "obsessió" la insistència de Cort–, Noguera ha afirmat que "entenc que encara tingui aquest record del franquisme, però per a nosaltres és un compromís amb la ciutadania, amb la memòria històrica i amb tots els republicans que van ser morts". De fet, ha insistit que no es tracta d'una "obsessió", sinó d'un compromís com els altres que s'han acordat des del Govern, com el del bosc urbà o la millora del passeig Marítim.

La propera passa per a Cort, ara, és decidir si apel·larà o no contra la decisió del jutge. De moment encara no se sap i els serveis jurídics de l'Ajuntament ho estan estudiant.

stats