Balears 27/12/2017

Noguera critica Ciutadans pel seu "antimallorquinisme"

El batle assegura que celebrar conjuntament la Diada de Mallorca i l'Estendard és "de sentit comú"

C. Buades
1 min
La corporació municipal portant l'Estendard. / XAVI NICOLAU

PalmaEl batle de Palma, Toni Noguera, considera que a Ciutadans "li molesta" que, "per sentit comú", la celebració de la festa de l'Estendard i la Diada de Mallorca coincideixin el dia 31 de desembre. La formació taronja va denunciar davant els tribunals aquesta decisió perquè, segons ells, vulnerava la declaració de Bé d'Interès Cultural de la festa més antiga d'Europa, un gest que Noguera considera que serveix per "desemmascarar l'antimallorquinisme" del partit.

Segons Ciutadans, Cort havia convertit la qüestió en "una conversa de bar" entre el president del Consell, Miquel Ensenyat, i el batle perquè consideraven que la decisió d'incloure el Consell a la festa s'havia pres de manera "autoritària i unilateral".

Segons Noguera, Ciutadans està en contra de "les nostres festes" i la nostra cultura, tot i que amb la celebració conjunta l'Estendard "serà una festa de Ciutat, com sempre, i dels mallorquins". Així, el batle ha afirmat aquest dimecres que "res canvia" i que, en qualsevol cas, l'única modificació és que "s'hi afegeix més gent" perquè els consellers insulars i els batles de l'illa han estat convidats a sortir a la plaça de Cort amb els regidors de Palma.

En qualsevol cas, el batle ha explicat que l'Ajuntament havia demanat als serveis tècnics del Consell que es pronunciassin sobre la possible vulneració del BIC, tot i que ja es va demanar al cronista de la ciutat un informe que assegurava que no hi havia cap inconvenient per organitzar les dues celebracions de manera conjunta.

stats