Balears 09/01/2018

Neus Mateu pren possessió com a nova directora insular de l’Estat a les Pitiüses

La delegada del govern de l’Estat, Maria Salom, ha demanat a Mateu que mantingués “els bons índexs de criminalitat” dels darrers anys a les Pitiüses

Armando Tur
2 min
Neus Mateu a la seva presentació oficial

EivissaNeus Mateu Roselló s’ha convertit aquest matí oficialment en la directora insular de l’Administració General de l’Estat a les Pitiüses. Ho ha fet en presència de nombroses autoritats, entre les quals hi havia el nou comissari d’Eivissa, Manuel Hernández, i el cap de la Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo. Justament aquest darrer ha estat qui ha alabat Hernández recordant que “és producte de l’escuderia eivissenca” i esperant que tingui més continuïtat que els seus predecessors.

El nomenament de Neus Mateu coincideix en el temps amb el d'Hernández al capdavant de la Policia Nacional i el d'Enrique Gómez Bastida a la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera. És per això que Mateu ha recordat que la seva tasca consistiria a “coordinar” tots els cossos cercant els millors resultats per a la ciutadania i l’Estat. Tot i això, la delegada del Govern de l’Estat, Maria Salom, ha reconegut que “no s’ha escrit el full de ruta” de les primeres polítiques que s’impulsaran des de la Direcció Insular, encara que la mallorquina ha assegurat que Mateu tindria “tot el suport” dels seus superiors, atès que la consideren una dona “valenta, amb caràcter i una bona professional”.

Els principals reptes que es trobarà Mateu en el seu nou càrrec seran aconseguir més presència policial durant l’estiu a Eivissa, evitar que es repeteixin onades de robatoris com les que hi va haver a final d’any a Formentera, i millorar les xifres de morts a les carreteres eivissenques, on l’any passat es van perdre 21 vides, moltes de les quals de motoristes i vianants.

En relació amb això, Maria Salom ha negat que l'única solució fos augmentar el nombre d'agents de la Guàrdia Civila a les vies de l’illa, encara que reconeix que és una mesura efectiva, però creu que s’hauria d’incidir en alguna campanya de “conscienciació” dirigida a les persones que durant els mesos d’estiu lloguen un cotxe o una moto sense conèixer bé el terreny pel qual han de circular.

stats