Balears 03/04/2017

Nel Martí reconeix que les relacions amb MÉS per Mallorca podrien veure's afectades

El diputat menorquí manté el desencís i reitera la seva decepció perquè considera que PSOE i MÉS per Mallorca han utilitzat Ruth Mateu com a "cap de turc"

Ivan Martín
2 min
Ruth Mateu i part del seu equip a la conselleria van assistir a l'última assemblea.

El diputat de MÉS per Menorca Nel Martí ha reiterat avui la seva "decepció amb el comportament del PSOE i MÉS per Mallorca". El responsable menorquí adverteix que "si aquesta és la manera de tractar l'illa, el Govern té un greu problema. Cal replantejar-se amb vista al futur l'encaix de Menorca a l'Executiu autonòmic. És evident que sempre serem minoria, però ens sentim dolguts i decebuts per com han evolucionat els esdeveniments".

El desencís que ha generat la renúncia de Ruth Mateu i el seu equip és notori, i prova d'això, l'actitud dels diputats econacionalistes menorquins que mantenen ferm el seu posicionament. De fet, Nel Martí recorda que "no som ningú per parlar si un o l'altre hauria d'haver dimitit, però el que tinc molt clar és que s'ha volgut acabar aquesta crisi amb un cap de turc. Aquesta ha estat Ruth, precisament la consellera més íntegra i lleial que ha tingut el Govern. Desconec si hi ha irregularitats en cap contracte, però sorprèn que només se n'hagin detectat uns. Caldria examinar-los tots per fer un judici de valors més ampli". Martí conclou que "les relacions amb MÉS per Mallorca no passen pel seu millor moment. Estam desencisats i desconfiam de tothom".

De tota manera, el diputat de MÉS per Menorca no s'ha mullat sobre la possibilitat que fos el vicepresident, Biel Barceló, qui hauria hagut de prendre una altra decisió. En el rerefons, a l'illa són conscients que des del Govern s'ha intentat salvaguardar l'equilibri de la institució "sacrificant" la consellera Mateu. Mentrestant, hi ha diversos punts de vista en les bases de la formació menorquinista. La gran majoria dona suport a la decisió presa en l'assemblea de divendres al Mercadal. Altres veus no comprenen per què MÉS per Menorca facilitarà els acords parlamentaris si la sensació és de traïció.

stats