Balears 25/10/2017

Nel Martí: "Aquestes illes han de poder funcionar algun dia com un país"

El portaveu de MÉS per Menorca assegura que la seva formació va ser "coherent" en sortir del Govern

Carmen Buades
1 min
Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca.

Palma"Aquestes illes han de poder funcionar algun dia com un país". El portaveu de MÉS per Menorca al Parlament, Nel Martí, ha centrat aquest dimecres gran part de la seva rèplica en el discurs de política general de la presidenta del Govern, Francina Armengol, a reclamar més autogovern i denunciar el paper de l'Estat ficant-se "en temes competencials que són nostres".

"No volem ser ni una illa ni un territori perifèric ni una colònia", ha denunciat Martí, qui també ha assegurat que s'ha de treballar per fer de les Balears una "comunitat d'interessos compartits". El diputat de MÉS per Menorca ha denunciat que des del govern central s'hagin dedicat a "vetar tot el que surt d'aquesta cambra", com la modificació del REB per establir una tarifa aèria màxima o la proposta de protegir la Mediterrània de les prospeccions.

Martí també ha atacat el Partit Popular per tenir una "genètica actitud destructiva" i ha recordat que "venim de les caixes B, dels pots de Cola-Cao" i d'un govern format "pel partit més corrupte d'Europa", on hi va haver "molta inestabilitat" i "autoritarisme": "Volien modificar el Parlament per reduir la seva capacitat de control", ha retret a la bancada popular.

A diferència d'altres grups parlamentaris, MÉS per Menorca no ha deixat d'esmentar la crisi que va acabar amb la seva sortida del Govern i ha assegurat que durant aquesta legislatura "hem mostrat les nostres discrepàncies", amb una menció explícita a la dimissió de la consellera Ruth Mateu, i "hem estat coherents fins al punt d'abandonar el Govern".

stats