Balears 14/12/2016

Neix una plataforma ciutadana contra la 'turistització' de Palma

Els organitzadors proposen una xarxa solidària entre barris i convoquen assemblea oberta aquest divendres

Ara Balears
1 min
Cartell de la convocatòria per a l'aessemblea oberta de divendres.

PalmaUna xarxa de suport mutu entre barris i col·lectius "per rompre l'aïllament entre zones i fomentar la solidaritat i la resposta comuna davant els conflictes provocats pel turisme". És una de les propostes de la plataforma ciutadana 'Ciutat per a qui l'habita', que es presentarà en societat aquest divendres en una assemblea oberta en què els promotors esperen començar a "construir un espai ampli, des de la base". En definitiva, "esdevenir un espai de trobada entre els moviments socials i veïnals que s'oposen a la deriva turística de Ciutat".

La proposta, afirma la plataforma en un comunicat, neix a finals d'octubre de la iniciativa d'un grup de ciutadans amb l'objectiu d'impulsar un espai assembleari des d'on els moviments socials i veïnals puguin desenvolupar accions col·lectives que "a poc a poc trenquin la pau social entorn del turisme, mostrin els efectes devastadors d'aquesta indústria al territori i es vagi generant una comunitat que pugui posar-hi fre i revertir la situació"

El col·lectiu impulsor ja ha redactat un manifest i afirma haver acumulat diverses propostes que seran revelades a l'assemblea d'aquest divendres. Serà a l'Ateneu Llibertari Estel Negre (al carrer de Joan Alcover, 54) a les 19 h.

Manifest de la plataforma "Ciutat és per a qui l'habita"
stats