Publicitat
Publicitat

XXXI SALÓ NÀUTIC

La fira nàutica creix un 20% en expositors respecte de 2013 46 noves empreses I 30.000 visitants

La mostra presenta les darreres novetats del sector

Amb un creixement del 20% sobre l’edició de 2013, el saló nàutic d’enguany arriba amb una salut de ferro, com va explicar ahir el seu director, Chema Sans, qui es mostrà satisfet d’una cita que reunirà 158 expositors, “un 30% dels quals són nous, cosa que demostra que no només ens trobam davant una fira consolidada, sinó amb un esdeveniment que atreu molt el sector”.

Sans, que amb aquesta haurà participat en l’organització de 28 de les 31 edicions, va assegurar ahir durant l’acte de presentació que “hi ha llista d’espera d’embarcacions i, per tant, amb vista a properes edicions, haurem de veure si podem trobar més espai, en col·laboració amb l’Autoritat Portuària”.

Un dels mercats més emergents és el dels grans iots, embarcacions de més de 25 metres d’eslora, de les quals se n’esperen més de 50. Aquesta àrea adquireix en aquesta edició un major protagonisme amb 19 expositors, pràcticament el doble dels que hi van acudir el 2013. Es tracta de la major concentració de grans iots de la Mediterrània destinats a una fira.

L’exposició flotant reunirà prop de 75 embarcacions d’entre 25 i 70 metres d’eslora amb una presència dominant de les embarcacions de vela, una circumstància que també destacaren ahir els membres de l’organització, ja que és “una aposta del saló”.

La superfície d’exhibició arriba als 1.897 metres quadrats a l’aire lliure i 1.502 coberts amb envelats. A més a més, s’incorpora un nou moll que permet pràcticament duplicar el nombre d’amarraments de l’exposició.

Pel que fa a la procedència de les empreses que participen en l’esdeveniment, el 66% són d’àmbit local i estatal, mentre que el 34% restant correspon a firmes estrangeres.

Plataforma per al sector

A banda de ser una mostra oberta al públic en general, la Conselleria d’Economia es proposa que la fira nàutica esdevingui una veritable “plataforma del sector, perquè sigui un referent per als professionals i un lloc de trobada que agafi entitat pròpia”, va dir el conseller Joaquín García.

El màxim responsable d’Economia va anunciar que l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI) ha organitzat la segona jornada de treball del sector nàutic, prevista per a dia 2 de maig a l’hotel Palas Atenea. La idea és que “Balears pugui desenvolupar encara més un sector nàutic que és considerat fonamental per a la nostra economica”, digué.

El pressupost total de la mostra és de 360.000 euros, que s’obtenen “exclusivament de recursos propis, generats per l’explotació de l’esdeveniment”, va confirmar el director, Chema Sans.

En aquest sentit, el conseller d’Economia va destacar el fet que aquest tipus de mostres i esdeveniments “caminin cap a la sostenibilitat total, tant ara, en temps de crisi, com en general. És un model de gestió que ens agrada i que no carrega despesa sobre les institucions públiques”.

A més de les embarcacions fondejades, a terra el saló nàutic presenta un important conjunt d’empreses locals, estatals i internacionals que ofereixen les darreres novetats relacionades amb ports esportius, turisme nàutic, accessoris, reparacions i tot allò que té a veure amb la passió per navegar. L’organització va destacar ahir que hi haurà 46 noves firmes que hi participen, i que d’alguna manera això ve a confirmar l’alt interès del sector per ser present a la fira de Palma. L’any passat, 30.000 persones visitaren el saló nàutic, atretes per totes les novetats i per algunes joies de la navegació. De fet, empreses com els distribuïdors de Beneteau presentaran els seus darrers models a la fira.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF