TRIBUNALS
Balears 30/06/2016

Munar, en mans del jurat popular el 3 d'octubre

L'expresidenta del Parlament i del Consell serà jutjada per un tribunal de ciutadans pel presumpte cobrament de 4 milions per l'adjudicació fraudulenta de Can Domenge

Ara Balears
2 min
Maria Antònia Munar, entrant a l'Audiència de Palma

PalmaUn jurat popular jutjarà el pròxim 3 d'octubre a l'Audiència de Palma l'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, l'exvicepresident Miquel Nadal i l'exconseller Bartomeu Vicens pel presumpte suborn de 4 milions a l'Empresa Sacresa per adjudicar-li el concurs de can Domenge, segons informa Efe.

L'encausament de Munar, Nadal i Vicens deriva del judici del cas Can Domenge, que es dugué a terme el juny de 2013, en el qual dos dels processats van confessar el delicte, cosa que va donar lloc a l'obertura d'un nou sumari que arribarà a judici el 3 d'octubre.

La Fiscalia Anticorrupció manté que els tres investigats es van posar d'acord quan ocupaven càrrecs de responsabilitat al Consell de Mallorca per exigir diners a l'empresa Sacresa per garantir que seria adjudicatària del concurs per comprar Can Domenge per 30 milions, quan hi havia ofertes que duplicaven aquella quantitat. Anticorrupció creu que van exigir dos milions abans de l'adjudicació i uns altres dos abans de firmar el contracte.

Segons el Ministeri Públic, hi ha indicis clars d'un presumpte delicte de suborn per part de Munar, Nadal, Vicens, l'empresari de Sacresa, Román Sanahuja, i l'intermediari que hauria rebut i distribuït els diners en un maletí, el Militant d'UM, Miquel Llinàs.

Abans que s'obrís el procés judicial, tant Vicens com Sanahuja i Llinàs van confessar el delicte. A més, Vicens va entregar part del que va cobrar i Llinàs tot el que va percebre per ajudar a cometre el suborn. L'empresari Sanahuja va cedir a les exigències, ordenà que s'extragués l'efectiu dels comptes corrents de l'empresa i, el febrer de 2006, es van realitzar els dos transports de doblers de Barcelona cap a Palma, en ambdós casos recollits per Llinàs.

Després del judici de Can Domenge, Munar va ser condemnada a sis anys de presó; Nadal, a quatre; Vicens, a vuit mesos i Sanahhja a un any pels delictes de prevaricació, frau i revelació d'informació confidencial. L'exconseller d'Economia, Miquel Àngel Flaquer, també va ser sentenciat a un any de presó.

stats