Balears 03/01/2017

Munar, a judici per un suposat blanqueig en el cas Son Oms

La Fiscalia sol·licita sis anys de presó i una multa de 2,5 milions d'euros

Ara Balears
2 min
Maria Antònia Munar va confessar, durant el judici, que ella, Nadal i Vicens varen cobrar 4 milions d’euros de la promotora Sacresa.

PalmaL'expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, haurà d'anar a judici per presumptes delictes de tràfic d'influències, prevaricació i blanqueig de capitals en la requalificació urbanística de Son Oms, a Palma. El Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha dictat l'obertura del judici oral.

La Fiscalia acusa Munar d'aquests presumptes delictes de blanqueig de capitals per uns 1,23 milions d'euros. També de prevaricació administrativa per haver afavorit des del seu càrrec una empresa en què tenia un interès directe. També l'acusen de tràfic d'influències per haver influït, presumptament, en altres funcionaris o autoritats per propiciar la requalificació, informa EFE. Se sol·licita que se la condemni a 6 anys de presó, una multa de 2,5 milions d'euros i el decomís de 246.000 euros més –que serien una cinquena part dels doblers percebuts per afavorir el negoci.

Quant a la petició subsidiària, en cas que no es declaràs provat que Munar participava des d'un principi a l'empresa que es va beneficiar, la Fiscalia considera que el cobrament de quantitats per part de l'esmentada entitat suposaria un delicte de suborn passiu, en relació amb prevaricació i tràfic d'influències. En aquest cas se sol·liciten per a Munar 5 anys de presó, una multa d'1,2 milions i el decomís de 400.000 euros.

Matas i Munar: continua el degoteig de judicisA més, el Jutjat d'Instrucció també ha dictat l'obertura de judici contra l'expresident del Parlament Maximiliano Morales i l'exconseller insular de Territori Bartomeu Vicens. Per a Munar i Morales, el jutjat ha reclamat una fiança de 4 milions d'euros a cada un per assegurar possibles responsabilitats pecuniàries derivades del judici.

Per a Morales, la Fiscalia demana 5 anys de presó, una multa de 2,5 milions i el decomís de 246.000 euros. En el cas de Vicens, es considera que no s'ha de procedir a imposar cap pena perquè ja va ser jutjat i condemnat per blanqueig i prevaricació derivats d'aquests fets en el marc del cas Metalumba.

L'octubre passat, el tribunal del jurat de l’Audiència Provincial de les Balears començà un judici contra Munar pel cas de suborn de Can Domenge. L'Audiència va condemnar-la a tres anys de presó, una multa de sis milions d'euros i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic durant vuit anys i tres mesos.

stats