Balears 20/12/2017

Multes de 600 euros per als qui van participar en les mobilitzacions en favor de la independència a Eivissa

Esquerra Republicana assegura que algunes persones que van assistir a la concentració que va tenir lloc el dia 20 de setembre al passeig de Vara de Rey han rebut una notificació amb una multa

Armando Tur
1 min
Un instant de la concentració del 20 de setembre

EivissaLa facció d’Esquerra Republicana ha denunciat avui, mitjançant un comunicat, que diverses persones d’Eivissa que el passat 20 de setembre van assistir a la concentració de protesta per la intervenció en diverses conselleries de la Generalitat i les detencions que es van produir havien rebut la notificació d'una sanció de 601 euros per la seva presència en aquest acte.

Encara reconeix que no sap quin és el nombre total d’expedients ni si se'n tramiten més per la resta de protestes, Esquerra Republicana assegura que “aquestes persones estan acusades d'haver-se negat a identificar-se”, cosa que consideren “sorprenent” atès que “totes asseguren que varen mostrar la documentació als agents, segons que demostra el fet que hagin rebut la notificació de sanció gràcies a les dades que els varen facilitar”. Tots els encausats diuen que “investigaran si poden fer cap actuació per defensar-se d’aquestes acusacions”, que consideren “infundades”.

La formació republicana assegura que aquestes accions són un acte de “repressió” per la participació en aquelles mobilitzacions i diuen que els agents van intentar “atemorir la gent que volia protestar”. Diuen que els mateixos agents amenaçaren aquell dia amb sancions que “ara s’han materialitzat”, encara que “falsejant la realitat”.

El grup polític assegura que no deixarà de convocar mobilitzacions cada vegada que sigui “oportú”, i recorda que totes les concentracions han estat “sempre pacífiques”. A més, assegura que “les persones sancionades tenen clar que hi continuaran participant ben activament”.

stats