Balears 11/09/2017

Multa de 50.000 euros per talar i vendre sense permís 1.641 alzines

L'empresa sancionada també haurà de restaurar la finca de Bunyola on va obtenir els arbres

Ara Balears
1 min
Una alzina, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha sancionat l'empresa Agroforest amb 50.000 euros de multa i la restauració del medi per la tala de 1.641 alzines sense autorització. Ho va fer amb finalitats comercials i ha afectat 25 hectàrees d'una finca de Bunyola.

En l'acció, qualificada de greu, incideix la intencionalitat i la reiteració de la infracció, destaca en un comunicat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Segons detalla, un agent de medi ambient va constatar els fets el març del 2015, quan va trobar dos treballadors de l'empresa esmentada tallant alzines sense autorització i va comptabilitzar 181 peus talats.

Davant la gravetat dels fets, l'agent va decomissar i va deixar en dipòsit les restes de fusta i les branques d'alzina que es trobaven a la zona afectada. Cinc dies després va constatar que s'havien talat més alzines i en visites posteriors es van arribar a comptabilitzar 1.641 peus arrencats en total.

Una part de la fusta tallada ja s'havia retirat i es va comprovar que s'havia venut a un majorista de fusta: 240 tones a un preu de venda estimat de 28.710 euros.

A això s'afegeix la taxa de 160 euros que es va estalviar l'infractor, que hauria hagut d'abonar en cas que hagués sol·licitat autorització per a aquest aprofitament forestal.

L'empresa responsable no disposava de cap permís, encara que havia tramitat una sol·licitud per talar 180 alzines i tenia el vistiplau per a dues tales directes de 35 alzines i 32 pins, no relacionades amb la zona objecte de la denúncia.

stats