TRIBUNALS

Condemnen una jove a pagar 630 euros per les pintades a la farmàcia de Bauzá

També haurà d'indemnitzar l'expresident del Govern amb 300 euros

La titular del Jutjat penal número 5 de Palma  ha condemnat un dels dos joves acusats de pintar a la façana de la farmàcia de l' expresident del Govern balear José Ramón Bauzá en el municipi de Marratxí. En la sentència, la jutgessa afirma que queda provat que la jove que ha condemnat és l'autora de les pintades "Bauzá nazi", del dia 17 de maig de l'any 2014, i "Bauzá nazi, assassí, PP nazis, fora!", del dia 8 de juny del mateix any. És per això que l'al·lota haurà de pagar una multa de 630 euros, mentre que el seu company de banqueta n'ha quedat absolt.

Segons la jutgessa l'encausada, tapada amb un mocador, realitzà "actes vandàlics en les barreres de metall de la farmàcia Bauzá", propietat del president del Govern en aquells moments, càrrec públic de la Comunitat Autònoma. La jove ha estat condemanda per un delicte d'injúries greus a un funcionari públic, amb la circunstàmcia atenuant de dilacions indegudes, a una pena de multa de 3 euros al dia durant 7 mesos,  més les costes del procés judicial. D'altra banda, en concepte de responsabilitat civil haurà d' indemnitzar amb 300 euros José Ramón Bauzá.

En la resolució es preveu la identificació que la Guàrdia Civil va fer de la jove, fet que va dur a localitzar-ne el cotxe al costat de la farmàcia en cada una de les pintades gravades. A més, també van detectar la presència del seu telèfon mòbil a la zona en el moment dels fets i van poder relacionar el seu rostre amb les imatges extretes de les càmeres de seguretat, en les quals se li veu parcialment la cara.

D'acord amb la sentència,  no ha quedat acreditada la participació de l'altre acusat en els fets enjudiciats. Per aquest motiu, queda absolt del delicte d'injúries greus a funcionari públic, que també li imputava la Fiscalia. El jove no va admetre els fets, i fins i tot manifestà no reconèixer-se en les fotografies extretes de les càmeres de seguretat que gravaren el que passà. L'altra acusada, ara condemnada, tampoc no implicà el jove en el cas.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF