Balears 20/04/2017

L'expedient de la batalla campal d'Alaró es tanca amb una multa de 750 euros

El Comitè de Competició de Futbol Base i Juvenil ha clausurat, així mateix, el camp del Collera, mentre que l'Alaró ja es va retirar

Anna Schnabel
1 min

PalmaEl Comitè de Competició de Futbol Base i Juvenil de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB), presidit per l'advocat Miquel Ballester, ha decidit posar punt a la tempesta mediàtica que desencadenà la batalla campal entre pares durant el partit d'Alaró, les imatges del qual rodaren per tot el món, amb una multa de 750 euros per als dos clubs esportius que s'hi van veure implicats.

Juntament amb la sanció econòmica, el comitè acorda també la clausura del camp del Collera durant la temporada 16/17, si bé el codi disciplinari no en dictamina l'expulsió de la competició al·legant que "el comitè ha de ser escrupolós amb la normativa vigent i no pot acordar càstigs no permesos per la norma".

Igualment, el comitè ha interposat una sanció d'un mes a un jugador –menor d'edat– implicat en la batalla "per actes que atempten contra la dignitat i la decència esportiva" segons el codi disciplinari. La resolució no acorda l'expulsió de l'Alaró, com proposà el jutge instructor Rafel Palmer, perquè el club esportiu ja va retirar-se de la competició després que les imatges transcendissin a tots els mitjans.

Després de visionar la prova videogràfica en incoar-se l'expedient, el comitè considera fets provats que entre els diversos aficionats dels dos equips que acabaren propinant-se cops i crits tingueren lloc "una sèrie d'agressions contínues i accions violentes, tot això en presència de jugadors i nins de curta edat que van haver de ser retirats del tumult".

Tanmateix, la resolució no és ferma i pot apel·lar-se al Comitè d'Apel·lació dins el termini de deu dies hàbils i també al Tribunal Balear d'Esports.

stats