Publicitat
Publicitat

El mosquit tigre amenaça Balears

Les ones de calor propicien la propagació d'aquesta espècie

Les contínues ones de calor i les últimes pluges en el litoral mediterrani han propiciat un clima càlid i humit amb abundants concentracions d'aigua estancada, condicions que col·laboren en l'aparició i propagació del mosquit tigre en comunitats com Balears.

La seva arribada ja ha posat en alerta les autoritats competents, indica l'empresa Anticimex Espanya, sobre aquesta espècie d'origen asiàtic i considerada una de les cent invasores més nocives del món, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). En aquest sentit, amenaça un any més la salut pública i l'activitat turística de pobles i ciutats de Catalunya, País Valencià, Regió de Múrcia, Andalusia i Balears.

"El mosquit tigre, a més de les ja conegudes reaccions cutànies, pot transmetre una sèrie de malalties que van des de la leishmaniosi fins al paludisme o la febre groga, encara que afortunadament a Espanya no s'han donat aquests casos", comenta el director tècnic de l'empresa indicada, Jordi Tàpies. L'insecte viu en la vegetació dels voltants, es reprodueix en petites quantitats d'aigua i qualsevol recipient que contingui aquest líquid estancat pot representar un focus de cria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF