PODEM
Balears 17/02/2017

Montse Seijas i Alberto Jarabo es veuran als tribunals

L’ara diputada del grup mixt demanava responsabilitats a Jarabo per haver dit que “qui la fa la paga”

Ara Balears
2 min
Seijas (a la dreta) abans de ser expulsada del seu grup parlamentari, acompanyada per Jarabo i el diputat Carlos Saura.

PalmaLa diputada expulsada de Podem Montse Seijas i el secretari general de la formació a les Balears, Alberto Jarabo, no van conciliar res ahir durant la trobada que tenien prevista als jutjats i acabaran veient-se les cares als tribunals per uns comentaris que va fer el líder de Podem en què, segons ella, insinuava que la diputada per Menorca és corrupta.

“No hi ha res a conciliar, les declaracions d’Alberto Jarabo es van fer dins del marc de la seva llibertat d’expressió política”, va explicar Aina Díaz, la responsable legal del partit, qui va assistir a l’acte en representació del secretari general.

Per Díaz, “si Seijas considera que ha de gastar els doblers que guanya com a diputada en actuacions judicials contra Alberto Jarabo per fer ús de la seva llibertat d’expressió, és lliure de fer-ho”, però el codi ètic de la formació “no necessita cap tipus de matisació”.

L’ara diputada del grup mixt demanava responsabilitats a Jarabo per haver dit que “qui la fa la paga”, una afirmació que per Seijas insinua que ha comès actes de corrupció.

Díaz va recordar que “Podem aplica el codi ètic des del moment en què hi ha actuacions que el vulneren”, sense necessitat que s’hagi produït una acció il·legal, fent referència a les intencions que va mostrar la diputada de votar en contra dels pressupostos del Govern si no es beneficiava un company de partit -i que li van costar l’expulsió del partit a ella, a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i al company en qüestió, Daniel Bachiller, sobre qui encara no hi ha una resolució en ferm.

“Podem no ha fet res malament i Alberto Jarabo molt menys”, va dir Díaz, qui va llançar crítiques a Seijas perquè “no li agrada la llibertat d’expressió”. Abans de la trobada, la diputada va assegurar que, si el secretari general no feia “una matisació” de les seves paraules, seguiria endavant amb la demanda, per la qual cosa s’haurà de veure quan serà la cita als tribunals.

stats