Balears 23/03/2015

Montilla vaticina que Susana Díaz governarà en minoria almenys fins després de les generals

El senador socialista considera, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el cas dels ERO ha empitjorat les expectatives del PSOE a Andalusia

Ara
2 min
José Montilla

BarcelonaQui voldrà pactar amb la presidenta d'Andalusia 'in pectore', Susana Díaz? Segons el senador i expresident de la Generalitat José Montilla, ningú. En declaracions a Catalunya Ràdio, el dirigent socialista ha assegurat que cap partit voldrà pactar amb el PSOE per "no condicionar" el resultat ni de les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig ni de les generals de finals d'any. "La presidenta andalusa governarà en minoria almenys fins passades les generals", ha assegurat Montilla tot afegint que serà aleshores quan es visualitzarà la política de pactes de cada formació.

El senador socialista ha afirmat que la corrupció, la gestió de la crisi amb "manca de sensibilitat social" i el fet de tenir "un candidat improvisat" han estat les causes de la patacada electoral del PP. Amb tot, ha reconegut que també el cas dels ERO ha passat factura al PSOE. "Segurament ha tingut un efecte que ha reduït les expectatives electorals", ha dit.

Malgrat tot, Montilla considera que el resultat dels socialistes andalusos enforteix el lideratge de Pedro Sánchez, de qui ha dit que serà un "bon candidat per plantar cara" al PP a les generals. En tot cas, considera que "en aquest primer test" és Mariano Rajoy qui en surt "debilitat".

Amb tot, Montilla ha assegurat que després de veure com Podem i Ciutadans han irromput al Parlament andalús, cal pensar que el futur a Espanya passarà per un "govern de coalició", una fórmula de la qual ha reconegut que no hi ha cultura, especialment a la resta de l'estat espanyol.

Pel que fa a la situació dels socialistes a Catalunya, l'expresident de la Generalitat s'ha mostrat convençut que el resultat del PSC a les eleccions del 27-S serà millor del que auguren les enquestes. Segons ell, encara que hi hagi una majoria independentista després dels comicis, el PSC "ha de seguir fidel al seu projecte" d'esquerres, catalanista i federalista.

stats